Akár elegáns, akár vicces megoldásra vágyunk, megtalálhatjuk a tökéleteset

2019.10.06. 15:00

Stílus és kényelem a négylábúnak

Ma már a kutyafekhelyek tekintetében is a csillagos ég a határ, akár a kreativitást, akár az anyagiakat illetően. Íme néhány különlegesség ezen a téren!

S. Töttő Rita

A család négylábú tagja is megérdemli a stílusos fekhelyet Fotó: Shutterstock

A kutyafekhelynek ma már nem kell olyan bútordarabnak lennie, amely kilóg az enteriőr stílusából. Számtalan egyedi megoldással találkozhatunk a lakberendezési ötletek kutatása közben. Az egyik legszebb a barokkos, faragott minikanapé, ami, amellett hogy elegáns megoldás kedvencünk számára, még értékes és látványos darabja is lehet az otthonunknak. A lényeg, hogy rövid legyen a bútor lába, hogy a kutyának ne kelljen felugrania rá. Tisztítása attól függ, milyen kárpittal vonjuk be a szivacsot, matracot.

A másik nagyon kedves és egyedi megoldás a gumipapucs alakú kutyafekhely, ami nemcsak humoros, de praktikus is a kutyusnak – a papucs bebújós része alá befekhet, ha nyugalomra vágyik, a külső részre pedig akkor, ha szeretné szemmel tartani a környezetét. A papucsfekhely belsejét érdemes kellemes szőrös anyaggal bevonni, így még a látvány is olyan, mint egy szép téliesített papucs.

A család négylábú tagja is megérdemli a stílusos fekhelyet
Fotó: Shutterstock

Ahol több kutya van, ám a hely kicsi, próbálkozhatunk emeletes fekhely kialakításával. Ez már asztalosmunka, nem nagyon kapható kereskedelmi forgalomban. Gyártás előtt meggondolandó, hogy az alsó szintre szánt eb mennyire szereti a bezártságot, jobban érezné-e magát egy nyitott fekhelyen. Fontos, a felső szintre szánt kutyus mennyire tud, szeret ugrani – idősebb, ízületi problémákkal küzdő, tacskóbénulásra hajlamos ebeknél ez a típus nem praktikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!