Egyszerűen, de nagyszerűt

2018.08.04. 12:00

Pár kreatív ötlettel könnyedén készíthetünk egyedi dekorációt

Manapság már a legritkább esetben használunk dekorációs elemként keretezett képeket. A leg­egyszerűbb csipeszes-madzagos képtartótól a díszlétráig sok minden alkalmas arra, hogy otthonossá és egyben funkcionálissá tegyük a lakást.

S. Töttő Rita

A létra új életre kelhet a lakás bármely pontján

Fotó: Shutterstock

Egy lakás attól válik igazán otthonossá, ha valahogyan megjelenik benne lakójának keze munkája is. Nem kell ahhoz Mekk mesternek lenni, hogy otthagyjuk a stílusjegyünket a lakás egy-egy pontján. Így például jó ötlet az, ha mondjuk keretezett képek helyett madzagra csipeszelt fotókkal díszítjük a falat. Egyszerre idézi fel a régi „előhívós” világ retró hangulatát, valamint a minimalista és DIY (do it yourself, vagyis saját készítésű) stílus elemeit.

A létra új életre kelhet a lakás bármely pontján
Fotó: Shutterstock

Kis terek nagy kedvence a létra mint bútorelem használata. Nem kell tízezrekért vásárolni vadonatúj létrabútort, ha szeretnénk egy gardrób oldalához ruhatartónak, fürdőszobába törülközőknek, erkélyre virágoknak vagy éppen konyhába eszköztartónak való darabot. Közeli-távoli családban, ismerősi körben biztosan épp ki akar dobni valaki egyet. Kérjük el, s használjuk a két szárát külön. A lényeg, hogy a felső részt rögzítsük a falhoz (akár szakember segítségével), az alsót pedig támasszuk a földre. A konyhában gyakran látni plafonra szerelt változatot is, amely kiváló akasztós szárítóeszközzé avanzsálódik. A többi már csak stílus kérdése: le lehet csiszolni, festeni, meg lehet hagyni lepattogzott hatásúnak, és többszínű is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!