A szomszéd segíthet

2021.06.27. 13:00

Otthonunk biztonságáról utazáskor sem feledkezhetünk meg

A nyári utazások időszaka alatt érdemes fokozott védelmet biztosítani otthonunk számára, hogy a pihenésünket semmiképp se kelljen egy kellemetlen „ meglepetés” miatt megszakítani.

Héjj Vivien

Jól jön a jószomszédi viszony, aki kiüríti a postaládánkat a nyaralásunk alatt, hogy semmi ne vesszen el

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Ha nyár, akkor utazás! Ebben az időszakban érdemes a szokásosnál is nagyobb figyelmet fordítani otthonunk védelmére, biztonságára, hiszen a betörők számára is jó alapot adhat, ha azt látják, hogy bizonyos ingatlanokban napokig nincs mozgás.

Elsődlegesen érdemes valamelyik szomszéd segítségét kérni. Ha hosszabb időre elutazunk, kérjük meg, hogy időnként szellőztessen ki az otthonunkban, ürítse ki a postaládát, esetleg bizonyos időközönként kapcsolja fel a villanyt. Ilyenkor minden esetben hagyjuk meg a telefonszámunkat is, így baj esetén azonnal értesíthetnek minket.

Jól jön a jószomszédi viszony, aki kiüríti a postaládánkat a nyaralásunk alatt, hogy semmi ne vesszen el
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Hasznos segítséget nyújthatnak a különféle okoseszközök is: egyes térfigyelő kamerák képeit már mobiltelefonunk segítségével is nyomon követhetjük, így akkor is szemmel tarthatjuk a házat, ha éppen több száz kilométerre vagyunk otthonunktól. A kamerák lehetőség szerint a bejárati ajtót és az udvart figyeljék. Emellett a vagyonvédelmi cégekhez bekötött és telepített távriasztók is segíthetnek biztonságban tudni otthonunkat.

Ami a függönyöket és a redőnyöket illeti, az utcafrontiakat ne húzzuk el, illetve le, viszont a ház be nem látható pontján a lehúzott redőny mesterséges akadályt képezhet a betörőkkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!