szép otthon

2019.09.12. 15:00

Őszi dekoráció, természetesen

Bárhogy is próbálunk ellenállni, az ősz megérkezett, ami lakásunk dekorálásában is szerepet kaphat. Sokak kedvence ez az időszak, a narancssárgák, dísztökök és fonott kosárkák háromszögében gyönyörű, meleg, otthonos kiegészítők készíthetők.

S. Töttő Rita

A töksárga őszi hangulatot hoz a lakásba Fotók: shutterstock

Fotó: shutterstock

Az a szép, meleg napos, bronzos narancsos sárga, amely az őszi dekort jellemzi, elsősorban a dísztökök ihletésére érkezett a lakberendezés világába. A töksárga azonban – jelentsen is ez bármilyen árnyalatot – nemcsak konkrétan e növény termésén jelenhet meg az étkezőasztalon, sarokban, polcokon, hanem számos egyéb kiegészítőn: a bátrak egy falrészt fessenek erre a színre, majd pedig tegyenek elé hasonló színvilágú kiegészítőket.

A fehér megunhatatlan, letisztult, természetes és natúr
Fotó: shutterstock

A legjobb, ha valamit ugyanolyan színűre festünk és azt tesszük elé – széket, sámlit, lámpát, bármit. A kevésbé bátrak a függönyt és párnát cseréljék le ilyen színűre, izgalmas új hatást fognak elérni vele. A töknek azonban nem kell feltétlenül sárgának lennie! Manapság úgyis nagyon divatos a letisztult, világos, szinte már teljesen fehér enteriőr, amelyben egy kosárnyi természetesen natúr fehér tök fantasztikus látványt nyújt, s teljesen új dimenzióba helyezi az őszi dekorálási szokásokat. Kiegészítve némi fehér őszi virággal – dáliával, orvosi lobéliával, baracklevelű harangvirággal, vagy őszi kikericcsel, mesevirággal, tubarózsával, sőt, egy kis fehér fagyönggyel is – varázslatos hangulatot kaphatunk. A fehéret ugyanis nem lehet megunni…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!