Otthon

2011.07.12. 15:39

Most sem késő elkezdeni

Már javában tombol a nyár, azonban kertünk vagy erkélyünk virágosítását még most sem késő elkezdeni. A legegyszerűbb ellátogatni egy kertészetbe, mi is így tettünk, s utánanéztük annak, mi az, ami még egy amatőrkertészkedőnek sem okoz gondot.

Matolcsi Renáta

- A felakasztható, csüngő petúnia és a balkonládába ültetett évelő virág is jó választás, ha valaki készen, összeállítva szeretne növényt vásárolni. Előbbi egész nyáron folyamatosan virágzik, utóbbiak pedig nemcsak egy szezont bírnak ki, hanem nevükből adódóan tovább megmaradnak, télen is van lombjuk a növényeknek – tudjuk meg.

Fentről aláomló petúnia és felfelé kúszó brazil tölcsérjázmin. Mindkettő jó ötlet virágosításhoz. Mics Jenőtől, az egyik faiskola vezetőjétől. - Fontos, hogy a fényviszonyokból induljunk ki, hiszen van olyan növény, amelyik kifejezetten a napos helyet szereti, míg mások jól érzik magukat az árnyékban is.

Egyes fajták igénytelenek, míg másokra igencsak oda kell figyelni, erről mindig tájékozódjunk a vásárlásnál. Mindeközben egy cserepes kúszónövény is felkelti érdeklődésünket, amelyről kiderült, brazil tölcsérjázmin a neve. Gyorsan és szépen növekszik, s a jó idő elmúltával elég csak bevinni a lakásba, szobanövénynek is kiváló.

A kert rózsabokorral mutat igazán jól, de mit tehetünk, ha lekéstünk az ültetéséről? – A konténeres rózsa szinte egész évben elültethető, hiszen előnye a gyökércsomagolttal szemben pont az, hogy már biztos jól begyökeresedett, így sérülés nélkül telepíthető – mondja a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!