láttál már faragott kanapét?

2019.06.25. 08:00

Látványos fabútorok teszik még otthonosabbá Velencét, köztereit

Különleges köztéri lakberendezéssel találkozhat az, aki ellátogat Velencére – Varga Norbert pázmándi fafaragó kanapét és kezekből formázott székeket álmodott a város néhány pontjára, amelyek így otthonos, kedves hangulatukkal pihenésre invitálják a járókelőket.

S. Töttő Rita

A faragott kanapén többen is várhatják a buszt

Fotó: S. Töttő Rita

A Virágos Magyarországért versenyen nyert korábban különdíjat Velence önkormányzata, melynek köszönhetően 500 ezer forintot költhetett el köztéri területeire. A városban nemrég megjelentek a különleges, faragott utcabútorok, amelyek ebből a keretből valósulhattak meg.

Mintha óriások hordoznák a tenyerükön a pihenőt
Fotó: S. Töttő Rita

A pázmándi Varga Norbertet kérték fel a munkára, aki egyébként már korábban is dolgozott Velencén – ő készítette a Korzón látható, fatörzsekből álló alkotásokat is. A Korzóval szembeni buszmegállóban egy szép, többszemélyes fakanapé kapott helyet, amely igazán különleges, egyedi és otthonos megoldás közterületen. A másik részen a kezeket formázó székek is úgy lettek kialakítva, hogy ha van rá lehetőség és igény, akár tovább is bővíthető a „köztéri nappali” – például egy kis asztalkával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!