A világos tér imponáló a vevőknek

2020.07.18. 08:00

Lakáseladáson gondolkodik? Íme, pár hasznos tanács a sikerért

Néhány apróbb, kis költségvetésből megvalósítható javítást érdemes elvégezni lakáseladás előtt. Ilyen például a lemállott vakolat rendbehozatala.

Héjj Vivien

Családi ház esetén tegyük rendbe a kertet is – egy jól időzített fűnyírás csodákra képes Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az eladó általában szeretne mielőbb túladni a meghirdetett ingatlanon, azonban az eladás során az otthon számos tényezője befolyásolja a projekt sikeres kimenetelét. Néhány szempontot figyelembe véve rövid időn belül új gazdára találhat az ingatlan. A hirdetés közzétételekor nemcsak a hirdetés szövegét érdemes alaposan átgondolni, hanem az időpontot is. Ha nem sürgős az értékesítés, akkor figyeljük az ingatlanpiac árainak alakulását és a keresletet. A legjobb időzítés, amikor a kínálat alacsony, a kereslet azonban magas. Az évszakok szintén hatással vannak a vásárlási szokásokra, ugyanis jellemzően a téli hónapokban kevesebben vágnak bele a költözésbe. Amikor érkezik a potenciális vevő, rakjuk rendbe a lakást, hiszen az alapvető rendezettség nagyon sokat hozzátesz az otthon összképéhez. Egy alapos takarításra és felülettisztításra érdemes időt szánni, főleg azokon a helyeken, amelyeket az érdeklődő nagy valószínűséggel közelebbről is szeretne szemügyre venni.

Családi ház esetén tegyük rendbe a kertet is – egy jól időzített fűnyírás csodákra képes Illusztráció: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A túl sok dekoráció nem előnyös ilyenkor, ugyanis könnyen zsúfolt hatást kelthet. Emellett a személyes tárgyainkat is ajánlott elpakolni, így a leendő új tulajdonos könnyebben el tudja képzelni magát az ingatlanban. Néhány apróbb javításra érdemes pénzt és időt szánni az értékesítés előtt. A lemállott vakolatot, a piszkos falat és a csöpögő csapot kis költségvetésből rendbe lehet hozni, esztétikailag mégis sokat számít. Kertes ház esetén nyírjuk le a füvet, tartsuk rendezetten az udvart, így már érkezéskor pozitív benyomást kelthetünk. Lakás esetén az első benyomást az előszobában tapasztalja az érkező, így abban a helyiségben érdemes barátságos, otthonos légkört teremteni. Mivel mindenki fényes, barátságos lakásra vágyik, ha érkezik a leendő vásárló, engedjünk be minél több napfényt: húzzuk fel a redőnyöket és a függönyök se álljanak a világosság útjába. Plusz pont még a jó illat, azonban ezt ne mesterséges illatosítókkal próbáljuk elérni, sokkal jobb megoldás egy alapos szellőztetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!