Szép otthon

2019.02.27. 17:00

Különleges megoldásokkal könnyedén feldobhatjuk a lakás bármely pontját

Van az úgy, hogy unja az ember az átlagos megoldásokat. Így van ez a lakberendezéssel is. Az otthon – főleg a nők számára – olyan „kísérletezési zóna”, ahol sok mindent kipróbálhatunk. Íme néhány olyan tipp és ötlet, amely első ránézésre/hallásra meghökkentő vagy furcsa lehet.

S. Töttő Rita

A kősáv nagyon szépen elfedi a csöveket, de egyszerű dekorációnak is tökéletes

Fotó: illusztráció

A szép, sima felületű kövek sokakat elvarázsolnak, nem véletlen, hogy sokan szeretnék valamilyen módon az otthonukban is felhasználni őket. Kicsit vízparti hatást kelt a parketta és a fal melletti vonalon lerakott kősáv. Aki ilyenre vágyna, jelezze a burkolónak, ugyanis ezen a részen nem kötelező burkolni a betonfelületet, elég, ha élzáróval elkülönít a szakember egy sávot. Bár igaz, hogy könnyebb a tisztítása, ha van alatta burkolat. A mélyedésbe tehető a kő – amely lehet apróbb, nagyobb, csillogósabb, kerekebb és nagyobb is, kinek mi tetszik. Van, aki fényforrásokat is elhelyez benne, más szobanövényeket rendez el bele, de van olyan is, aki a csöveket takarja így a fürdőszobában.

A kősáv nagyon szépen elfedi a csöveket, de egyszerű dekorációnak is tökéletes Fotó: illusztráció

Manapság már a falra sem csak klasszikus képeket lehet elhelyezni dekoráció gyanánt. Magyar szakemberek is készítenek például úgynevezett „deszkafestményeket”. A különböző méretű deszkafelületekre – amelyeket különböző méretekben illeszt össze a művész – a megadott fotó alapján készíti el a festményt. Időigényes munka, de kivételes és egyedi alkotások születnek így. Ki lehet próbálni saját kezűleg is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!