esztétikus és helyet is spórol

2020.08.22. 15:15

Klíma: a fűtésre is megoldást nyújthat

Érdemes radiátor, konvektor helyett klímával fűteni? A költséghatékonyságról megoszlanak a vélemények, esztétikailag viszont mindenképp jól járhatunk.

Héjj Vivien

A legtöbb új klímával ma már fűteni is lehet

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Általános gondolatmenetnek mondható, hogy a klíma akkor hasznos, ha jön a kánikula és le kell hűteni a szobát, a lakást vagy az irodát. Ezzel szemben ma már számos otthoni felhasználásra szánt légkondíció közül választhatunk, melyek többsége alkalmas a helyiség felmelegítésére is.

A legtöbb új klímával ma már fűteni is lehet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Sokan bizonytalanok, hogy a fűtésnek ezen formája gazdaságos-e, hiszen gondolhatják, hogy lényegesen drágább a használata, mint a hagyományos gázfűtés vagy központi fűtés. Egyes felmérések szerint a mai klímaberendezések szinte ugyanakkora költségráfordítással érik el ugyanazt az eredményt, mint a hagyományos fűtőrendszerek, ráadásul megjelenésük jóval esztétikusabb, mint a radiátoroké. Emellett helyet is spórolhatunk, a csövek bevezetésével sem kell bajlódnunk. Ha légkondicionálóval oldjuk meg otthonunk fűtését, számítanunk kell arra, hogy a kültéri egység télen jegesedik, ez természetes jelenség. Számos berendezés rendelkezik leolvasztó funkcióval, ami automatikusan jégmentesíti a gépezetet.

A baktériumok és a gombák elszaporodását megelőzve érdemes időközönként teljesen kitisztítani az adott terméket. Ehhez akár szakember segítségét is igénybe vehetjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!