Szép otthon

2021.07.31. 11:00

Kis terek, nagy ötletek, avagy hogy lesz otthonosabb a lakás?

Úgy tartják, a fengsuj elvei szerint berendezett otthon jobbá teheti életünket, segíti a jó energiák áramlását és megakadályozza, hogy a negatív energiák uralják környezetünket.

Héjj Vivien

A falakat díszítő képek otthonossá, szebbé varázsolják a lakást

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A fengsuj több évezredes múltra tekint vissza, már az ókori kínaiak is ennek elvei mentén tervezték házaikat, kertjeiket. Ennek pozitív hatásaiban legalább annyian hisznek, mint amennyien kételkednek benne.

Ha valaki szeretné belevetni magát a fengsuj világába, érdemes apróságokkal kezdeni. Néhány egyszerű trükkel például a kisebb méretű helyiségeink is sokkal nagyobbnak tűnhetnek.

A falakat díszítő képek otthonossá, szebbé varázsolják a lakást
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A falakat díszítő képek otthonossá, szebbé varázsolják a lakást. Ha olyan képeket választunk, melyek nagy távolságokat – például óceánt – ábrázolnak, azzal tovább mélyíthetőek a teret. A világos árnyalatok optikailag tágítják a helyiséget. A tágasabb érzetért válasszunk olyan semlegeset, mint a krém- vagy a homokszín.

A tükrök nemcsak viszszaverik a fényt, de a fengsuj szerint energiát is árasztanak. Ha jól helyezzük el az adott darabot, akkor nemcsak világosabbá, de optikailag tágasabbá varázsolhatjuk a teret.

Minél kisebb lakásban élünk, annál fontosabb, hogy ne pakoljuk tele bútorokkal, dekorációkkal, ugyanis ezek még zsúfoltabbá teszik a helyiséget. A kevesebb néha több.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!