praktikák

2020.09.27. 14:45

Kellemetlen szagok ellen: illóolajos vatta

A sok fejfájást okozó konyhai feladatok ellátása is megkönnyíthető néhány praktika bevetésével, így a szemetes szagtalanítása és a mosogatás utáni cseppmentesítés sem lehetetlen feladat.

Héjj Vivien

A citrom leve segíthet a konyhai szagtalanításban

Fotó: LL

A konyhában mindig akadnak teendők, melyeket rendszerint halogatunk. Ennek egyik oka lehet, hogy túl sok bajlódással járnak, más esetben nem feltétlenül tudjuk, hogyan fogjunk hozzá.

A szemetes körüli penetráns szag gyakorta előfordul a háztartásokban még akkor is, ha a tárolót rendszeresen ürítjük. A kellemetlen szagok elkerülése és eltüntetése érdekében érdemes gyakran átmosni és átfertőtleníteni a szemetest. Ha kimondottan illatosítani szeretnénk ezt a területet, használhatunk illatgyöngyöket vagy illóolajba mártott vattapamacsokat.

A citrom leve segíthet a konyhai szagtalanításban
Fotó: LL

Ha kemény vízzel mosogatunk, foltosak maradhatnak az edények. Ennek elkerülésére kézi mosogatás esetén tegyünk a mosogatóvízbe néhány csepp ecetet. Amennyiben mosogatógépet használunk, egy külön edénybe tegyünk ecetet, majd helyezzük azt a gépbe.

A konyhai lefolyó eldugulása viszonylag gyakori, főleg az ott lefolyó ételmaradékok miatt. Ezt megelőzendő engedjünk a lefolyóba pár másodpercig meleg vizet, szórjunk bele szódabikarbónát, és az egészet öblítsük le citromlével. Így dugulás- és szagmentes lesz a végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!