Farsang

2021.01.29. 15:00

Karneváli hangulatban, otthonainkban

A tél elűzése érdekében otthonunkat is feldobhatjuk néhány hagyományostól eltérő dekorációval. Maszkokra és lufikra fel!

Héjj Vivien

Otthon is elkészülhetnek az ízléses maszkok

Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

A karácsonyi dekoráció leszedése után sokszor üresnek tűnhet a lakás. Habár a farsang apropóján nem annyira elterjedt a lakásdekorálás, jelen időszak alapvető célja a tél elűzése.

A farsangi lakásdekoráció elengedhetetlen kelléke a lufi. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az otthonunknak egy óvodai farsang helyszínére kell hasonlítania. Válasszunk színben harmonizáló, egyszínű darabokat. Ezekből készíthetünk kisebb koszorút, vagy akár a lépcsőkorlát dekorálására is használhatjuk.

A színes lampionok és lámpások az év bármely szakában igazán hangulatosak, főleg ha világítanak is. A farsangi hangulat megteremtésének mindenképp alapkellékei. Egyszerűek, dekoratívak, de mégsem giccsesek. LED-fényű izzókkal felszerelve igazán meghitt hangulatot varázsolhatunk, ráadásul a lampionokat saját ízlésünknek megfelelően dekorálhatjuk.

Otthon is elkészülhetnek az ízléses maszkok
Fotó: FMH-archív / Fehér Gábor

A színes maszkok elmaradhatatlan kellékei a farsang időszakának. Gipszből akár mi magunk is készíthetünk karneváli hangulatot idéző darabokat, melyeket kedvünk szerint dekorálhatunk festékkel, csillámokkal, így felidézve az alakoskodás hangulatát. A kész darabokat akár falra is akaszthatjuk.

A tél elűzésének időszakát nem ünnepelhetjük friss, élő virágok nélkül. Szerezzünk be illatozó cserepes vagy vágott virágokat, ezzel is utalva arra, mennyire várjuk már a tavaszi hónapokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!