egyedi és mutatós

2021.06.13. 08:00

„Jégkrémből” képkeret

Ha már unalmasak a hagyományos keretek, fotóinkat könnyedén új köntösbe öltöztethetjük. Most két egyszerű ötletet mutatunk.

Héjj Vivien

A közös családi programoknak a fa is remek keretet adhat

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Elérkezett a várva várt nyári hőség, ami magával hozza a fokozott jégkrémfogyasztást is. Gondolt már arra, mi mindenre jó egy – már jégkrémtől mentes – fagyispálca? Nos, többek között akár képkeret is készíthető belőle.

Minden évszaknak megvannak a maga jellemző programjai, legyen szó téli síelésről, tavaszi kirándulásról, nyári strandolásról vagy éppen őszi túráról, egy dolog biztos: az emberek többsége szereti megörökíteni a közös családi programok legszebb pillanatait. Miért ne kerülhetnének ezek a képek különleges keretbe? Ha már unalmas a hagyományos üvegborítás vagy az egyforma fakeret, akkor eljött az ideje annak, hogy ne csak a képek tükrözzék személyiségünket, hanem a keretet is a saját ízlésünk szerint alakítsuk ki.

A közös családi programoknak a fa is remek keretet adhat
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Térjünk is vissza a már említett pálcikákhoz! A hozzávalók összegyűjtése rendkívül egyszerű: fogyasztás után a megüresedett pálcákat a szemetes helyett a táskánkba tegyük, majd hazaérve hagyjuk azokat teljesen megszáradni. Ezt követően nincs más hátra, mint befesteni a fa alapanyagot. Lehetnek azonos színűek, de akár a szivárvány minden színét felhasználhatjuk a kerethez. Végül a pálcákat ragasszuk egymáshoz, majd rögzítsük rá a kiszemelt fotót, és mehet is a falra vagy a polcra.

A fa alapanyagnál maradva a következő ötlettel ténylegesen otthonunkba vihetjük a természetet. Ehhez csupán néhány vékony faágra és valamilyen rögzítőeszközre – például spárgára – lesz szükségünk. A hozzávalók gyűjtésénél figyeljünk arra, hogy egyenes ágakat szedjünk össze, ám az nem baj, ha ezek a darabok különböző hosszúságúak. A keret alapja lehet akár egy karton is, így könnyebb lesz a kép rögzítése. Szedjük négyes csoportokra az ágakat, majd rögzítsük egymáshoz! Tegyük azokat függőlegesen a karton két szélére, és ragasszuk a kartonra! Ezután a felragasztott ágakra merőlegesen – a karton tetején és alján – rögzítsünk újabb négy-négy ágat. Ezzel el is készült a keret, amelyet kedvünk szerint dekorálhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!