Otthon

2009.09.22. 02:28

Itt az ősz, csinálj madáretetőt!

Székesfehérvár - Otthonunkat az évszakoknak megfelelően is változtathatjuk. Nem kellenek hozzá a megszokott ünnepek, hogy elővegyük a fiókból a szokásos kellékeket.

J. Mező Éva

Némi fantázia, jó adag kreativitás és kézügyesség. Ennyi kell hozzá csupán, hogy amikor van némi szabadidőnk, üljünk le a szobánk egyik sarkába, vegyük sorra az évek óta a polcokon, falakon, tárolókon felejtett, kövületnek számító dekorációt, és gondoljuk el, mivel tudjuk kedvünk szerint megteremteni a különböző évszakok személyes hangulatát. Az egész nem pénzkérdés. Szűcs Andrea ötletházában papírokat, festékeket szed elő, és egy natúr fából készült madárházat. 
Az őszi terasznak vagy erkélynek kiváló dísze lehet ez, sőt az apróbb énekesmadarak a szív alakú lyukon bebújva menedéket is találhatnak az egyre hűvösödő éjszakák elől. Andrea a fát a zöld kétféle árnyalatával festette be, ehhez vizes bázisú akril festéket használt, amit ha utólag víz ér, nem károsul. Nem oldószeres, vagyis gyermekek is használhatják. A polcon még vagy harminc színárnyalatot számoltam össze, vagyis használhatunk a madáretetőhöz bármi más színt, ízlésünk és kedvünk szerint. A házikó elejére Andrea papírszalvétából mintát ragasztott, csak a legfelső réteget kell hozzá használni, ecsettel, szalvétaragasztóval ez nagyon egyszerű feladat. A szalvéta indáira, virágaira Andrea formalyukasztóval kartonból pillangókat vágott ki, az úgynevezett happy papírból a kockásat választotta, és cikk-cakk ollóval tetőmintát imitált belőle. Legvégén néhány színes favirágot is ragasztott ragasztópisztollyal a házikó elülső oldalára, végül még egy madár is került az odu elé. A kerítés mögé színes sizal szálat tett, mert az is olyan vidám. Ez a madárház ezzel kész, de mindenki a maga ízlésének és hangulatának megfelelően még variálhatja a díszítését. Andrea például máris egy másik változaton gondolkodik, aminek háztetejéről spárgával lógatna le apró fafigurákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!