Otthon

2017.08.14. 17:10

Horgoló asszisztens a szerkesztőségben

MAGYARALMÁS - Szerkesztőségi asszisztens kolléganőnk, Hamberger Brigitta szinte hetente ontja magából a horgolásremekeket. Nemrég egy párnával készült el, mutatjuk.

Kocsis Noémi

Brigi kreatív blogjában (brigi kezimunka.blogspot.com) sok jópofa, elkészítésre csábító ötlettel találkozunk. Gyakorlott horgolóként gyorsan elkészül egy-egy bonyolultabb kardigánnal, egyedi felsőrésszel is, ha ezt überelni nehéz is, egy párna erejéig mi is belehelyezkedhetünk a színes, jópofa Brigi-világba.

A klasszikus horgolós nagyiminta a kézimunkában kezdők számára sem okoz nehézséget, az eredmény viszont látványos lesz.

A színén nem látszik, de a fonákján borítékszerűen van összeállítva a nagyimintával készült párnahuzat
Fotó: Hamberger Brigitta

Mint kolléganőnk írja, ezt a párnahuzatot még 2-3 éve kezdte el horgolni, s apránként, ahogy az ideje engedte, haladt benne, néhány sorral, mikor akadt maradék fonala, beledolgozta. Mikor pedig egy nagyáruházban sima, olcsó kispárnákat fedezett fel, vásárolt belőle, s máris megvolt az alap, a "tömőanyag" a lassan el is készülő huzathoz.

- Mivel az uralkodó színe pink volt, ezért pink kispárnát vettem (40x40 cm-est). Vettem egy 10 dkg-os vajszínű fonalat, és így elég volt a párnahuzathoz. Úgy borítottam be vele, mint a boríték a levélpapírt.

Brigi amúgy ma csudaklassz, pink-lila színekkel behorgolt fagolyós alapú nyakláncban jött dolgozni. Hímzőcérnával készítette, amelyeket remek színekben lehet kapni. Irigylésreméltó darab lett!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!