Rend a lelke mindennek

2020.01.25. 12:00

Hat dolog, amire vendégvárás esetén érdemes odafigyelni

Ha vendégek érkeznek hozzánk, igyekszünk legjobb formánkat hozni, ez igaz lehet a lakásunkra is. Összeszedtünk néhány dolgot, amire érdemes figyelni a magunk és a vendégeink komfortérzete érdekében.

Héjj Vivien

Egy üres és nem mellesleg tiszta mosogató sokat segít a rend érzetének kialakításában

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mosatlan edények

Tegye a szívére a kezét az, aki minden egyes alkalommal elmosogat maga után. Sokan hajlamosak gyűjtögetni a mosogatásra váró edényeket, poharakat, evőeszközöket.

Ha vendégeket várunk, mindenképp ajánlott rászánni magunkat a mosogatásra, hiszen egy tiszta és nem mellesleg üres mosogató nagyon sokat hozzáad egy konyha rendezettségéhez.

Állatok mindenhol

Egyre többen tartanak manapság lakásban kis, de akár nagy testű állatokat is. Lehet, hogy számunkra mindennapi dolog az, hogy a kutya felül vagy lefekszik a kanapéra, vagy hogy a macska néha felugrik az étkezőasztalra, de fontos szem előtt tartani: nem biztos, hogy ez az érkező vendégnek is megszokott látvány.

Lehet, hogy valakit zavar, ha a cica a lábánál sündörög evés közben, vagy ha a kiskutya éppen kinézi a falatot a szájából. Ilyenkor érdemes megkérdezni az érkezőket, hogy nem zavarja-e őket a házi kedvenc.

Egy üres és nem mellesleg tiszta mosogató sokat segít a rend érzetének kialakításában
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mosott ruhák

A nagymosás fogalma senkinek sem ismeretlen, és többnyire ez az a teendő, ami hétvégére marad. Ha nem vagyunk olyan szerencsések, hogy legyen egy szárítógépünk, akkor érdemes odafigyelni a teregetés és a vendégvárás időpontjának elkülönítésére. Lássuk be, mi sem szeretnénk más nappalijában a száradó fehérneműket nézegetni beszélgetés közben. Ha lehetőség van rá, teregessünk olyan helyiségbe, ahová a vendég valószínűleg nem megy be, vagy halasszuk egy nappal későbbre a szennyes ruhák kimosását.

Tiszta fürdőszoba

Ez az a helyisége a lakásnak, ahol szinte biztos, hogy meg fognak fordulni a vendégek, akár csak egy kézmosás erejéig is. Nem kelt túl jó benyomást egy vízköves csap, vagy egy hajszálakkal teli fésű, esetleg egy felhajtott WC-ülőke. A látogatók érkezése előtt érdemes egy kis időt szánni a fürdőszoba kitakarítására, a szaniterek törlésére, fertőtlenítésére.

Por, por, por

Gondoljunk csak bele, mennyire illúzióromboló lehet, ha leemeljük a legutóbbi nyaralásunk fotóalbumát, hogy megmutassuk kedvenc képeinket a vendégeknek, de a polcon ott marad a nyoma, ezzel megmutatva a körülötte összegyűlt többhetes port. Ha valaki nem is törölget minden héten, vendégvárás esetén érdemes legalább abban a helyiségben letörölgetni, ahol fogadni szeretnénk az érkezőket.

Szagok helyett illatok

Az első benyomást a szemünk helyett sokszor az orrunkkal érzékeljük. Ha a vendégek érkezését sütés-főzés előzte meg, érdemes alaposan kiszellőztetni, nem mindenki szereti a nappaliban érezni a rántott hús illatát. Emellett jó szagűző megoldás lehet, ha meggyújtunk néhány illatgyertyát vagy illóolajat párologtatunk. Aki biztosra szeretne menni, különféle automata légfrissítők közül is válogathat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!