Könyvespolcból tárolószekrény

2018.07.03. 12:00

Ha kevés a pakolós hely, essünk neki, és alakítsuk át a stelázsit!

Ahány háztartás, annyi szokás és igény találkozik a tárolást tekintve. Van, akinek sok helyre van szüksége ahhoz, hogy a tárgyait elrakja, míg másnak éppen elég egy kis szekrény. Most az előbbi kategóriába tartozóknak szeretnénk segíteni.

Szanyi-Nagy Judit

Könyvek helyett egyéb tárgyak, dobozok is tárolhatók a kockapolcon

Forrás: Pxhere

Persze a segítségnyújtás itt sem megy olyan könnyen, hiszen míg az egyik lakó a zárt tárolókra esküszik, addig a másik a nyíltabb verziókat kedveli. Mindegyik változatnak megvan az előnye és a hátránya: a zárt tárolókban tartott tárgyak kevésbé porosodnak, és rejtettek a kíváncsi szemek elől, a nyíltak pedig bárki számára láthatók, és több takarítást igényelnek. A könyvespolcként használt szekrény átalakítása éppen ezért praktikus: ha szeretnénk, a tárolórekeszek nyílt és zárt kialakításúak egyaránt lehetnek.

A legkönnyebb, ha eleve üres kockákat vásárolunk polcelemként, s ezeket rögzítjük a falra tetszésünk szerint. A kockák közvetlenül egymáshoz is illeszkedhetnek, de a pár centiméteres távolság sem lehetetlen, sőt nemcsak a lineáris elhelyezés, hanem a lépcsőzetes felszerelés is megoldható ‒ attól függően, mit kíván az enteriőr.

Könyvek helyett egyéb tárgyak, dobozok is tárolhatók a kockapolcon
Fotó: Pxhere

A nehezebb változat, ha már meglévő szekrényt szeretnénk átalakítani, ugyanis annak polcai nem biztos, hogy kellő nagyságúak egy-egy tárgy tárolásához. A hosszú polcokat érdemes kettéosztani vagy harmadolni annak érdekében, hogy kockaformákat kapjunk. Ide elég térelválasztókat készítenünk, illetve ha nem sikerült azonos színű elválasztót beszereznünk, a festésről se feledkezzünk meg! A polcok nagy előnye, hogy nemcsak fehérben és feketében mutatnak jól, de lényegében bármilyen színben elképzelhetők: illeszkedhetnek egy kék kanapéhoz, egy lila függönyhöz és egy zöld szőnyeghez egyaránt. Ráadásul a polcokkal érdemes nem csak a hálószobába, nappaliba terveznünk: az egyes elemek a konyha, előszoba ékei is lehetnek, azon tárolva például a fűszer- vagy dísznövényeket.

S bár ezek a tárolók elsősorban nyíltak, a zártság külön vásárolható műanyag dobozokkal, kosarakkal megoldható: helyezzük tárgyainkat ezekbe a tárolókba, majd a dobozokat tegyük a rekeszekbe. Így a rendszerezés is könnyebb!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!