Otthon

2017.03.06. 11:55

Így kell trendin berendezni egy üzlethelyiséget

Dunaújváros - Ma már a legtöbb üzlethelyiség kapcsán a stílusos, szakmai szempontból korszerű berendezés és a magával ragadó hangulat igénye kéz a kézben jár. Egyre-másra nyílnak az új kozmetikák, fodrászatok, ahol a klasszikustól eltérő, egyedi környezet fogadja a vendégeket.

Benedeczki-Varga Krisztina

Nagyidai Napsugár lakberendező szerint egyszerre népszerűek az eleganciát sugárzó, fémes, fényes felületekkel berendezett enteriőrök, és a loft hangulatban kialakított karakteres "barber shop"-ok.

Stílusos és romantikus miliő, ahol régi és új találkozásában kiteljesedik egy olyan légkör, ahová jó érzéssel lép be a vendég
Fotó: Zsedrovits Enikő

A kellemes belső tér és a funkcionális szempontokat szem előtt tartó tér kialakítása a professzionális munkavégzés alapfeltétele. A rendelkezésre álló terület felosztásánál igazodjunk a kötötten elhelyezhető gépészeti lehetőségekhez és gondoljuk át az egyes funkciók sorrendiségét, annak érdekében, hogy a vendégek a lehető legkevesebbszer keresztezzék egymás útját - tanácsolja a lakberendező. A vendéget már az üzletbe lépés első pillanatában benyomások érik, melyek nagyban hozzájárulnak a fodrászat megítéléséhez.

Patkós Annamária fodrász munka közben, és vendége Krajsek Kamill

Városunk egyik kis utcájának színfoltja, az a fodrászüzlet, ahol nemcsak a külső, de a lélek is megújul, amíg elkészül új frizuránk. A szalon küszöbét átlépve azonnal magával ragad egy megfoghatatlan hangulat. A harmonikus környezet és a vidám légkör azt sugallja, hogy itt biztos kezek, precíz munkája között valami különleges születik.

Figyelmes gesztus vendégeink felé a dekoratív dobozban elhelyezett cukorka, mely a virággal és illatgyertyával kiegészítve otthonos érzetet kelt

Az üzlet arculata Patkós Annamáriához közel álló "pink királylány" stílus mentén került kialakításra, mivel Ani, már az előző üzletében is a "védjegyévé" vált rózsaszín ollóval szelídítette meg a tincseket. A szalon arculatán fő koncepciója a romantikus vonások becsempészése a térbe, melyet a rózsaszín fehérrel és halványszürkével való kombinációja alapoz meg. Érkezéskor otthonos, bensőséges hangulatot árasztó kanapék és fotel fogadja a vendégeket, mely a bohókás díszpárnákkal arra csábítanak, hogy azonnal belehuppanjunk az ellazulás világába. A helyiség összképének meghatározó eleme a fal közepén elterülő rózsaszín virágmintás tapéta, melynek csíkos változata, mintegy keretbe foglalva tesz teljessé a falfelületet.

A szalon hangulatának egyedi része a díszes ezüstkeretes tükör, mely hosszan elnyúlik az üvegpolcon sorakozó fodrászkellékek fölött. Az általános világítás mellett a tükör körül elhelyezett nagy fényerejű lámpák és a megfelelő színhőmérsékletű izzók fénye elengedhetetlen a természetes színek visszaadásához - tanácsolja a szakértő.

Régi fodrász kellékek, fényképek harmonikusan illeszkednek a szalon romantikus hangulatához

Ha tekintetünk végigfut a helyiség falfelületein mindegyik rész egy külön történetet mesél. A bejárattal szembeni falon régi családi fotók, a polcokon régi fodrász kellékek köszöntenek minket, melyeket Ani büszkén tesz közkinccsé, hiszen ez egy több generációs családi örökség és tudás, mely szülőről gyermekre száll a famíliában. A tér pozitív energiáit fokozza az északi falon elhelyezett különleges képek, mottó és kellékek, melyek a karrier és az anyagi jólét energiáit erősítik. Az ablak melletti falon családi fényképek, kedves emlékek teszik személyessé a helyiséget. A jó érzékkel összeválogatott kiegészítők és a valóban hívogató belső tér tökéletes példája ez a szalon, ahol nemcsak a fodrász szakmai felkészültsége, hanem a szalon elegáns környezetének együttese teszi szebbé a vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!