méhek

2019.08.20. 09:00

Foltosodás és zajok a falban

Időnként kisebb-nagyobb folt jelenik meg a plafonon a családi házban? Különös, „kaparászós” hangok jönnek a falból? Akkor nagy a baj!

S. Töttő Rita

Vigyázzunk, a darazsak és a méhek is megtelepedhetnek az üreges falakban Illusztráció: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

A nyári szezon kellős közepén sokan tapasztalhatják, hogy a plafonon időnként kisebb-nagyobb folt jelenik meg, majd eltűnik, s egyszer csak újra előjön. Ám ez nem beázás, ha a falból ijesztő hangok is jönnek! S ha a tulajdonosok, így vagy úgy, de meggyőződtek már róla, hogy nem rágcsálóról van szó, akkor felvetődik a kérdés: vajon mi lehet?

Vigyázzunk, a darazsak és a méhek is megtelepedhetnek az üreges falakban
Illusztráció: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Nagy eséllyel sajnos méh- vagy darázskolónia költözhetett a falak közé a réseken keresztül. Ebben az esetben azonnal szakembert kell hívni, nem érdemes próbálkozni házi módszerekkel, mert nagy baj lehet belőle! A feldühödött rovarok ugyanis bárhol utat törhetnek maguknak a réseken, csaptelepeken, szellőzőkön keresztül! A folt ilyenkor nem más, mint méz, ami időnként előbukkan a fal másik oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!