Otthon

2012.03.27. 14:26

Fessünk (család)fát a falra!

Székesfehérvár - Divat a fotózás és a családfakutatás is, de hogyan jeleníthető meg ez együtt a lakberendezésben? Régebbi lakásunk konyhafalára megfestettük a családfát, kis munkával.

Kocsis Noémi

A felületet nem kezeltem előre, csak némi zsírtalanító portörlést végeztem - lévén konyháról van szó- , közepes ecsettel vittem fel a fehér falra a barkácsáruházban vásárolt középzöld falfestéket, higítás nélkül. A fa körvonalát előtte vékonyan ceruzával rajzoljuk fel, a kontúrokhoz közelítve pedig használjunk a festésnél vékonyabb szálú ecsetet. Fejmagasságon túl szükség lesz létrára is - ügyeljünk a biztonságra! A falfestéskor nem szükséges nagyon részletesnek lennünk, néhány ág és levélke elég lesz. Hagyjuk száradni egy éjszakán át!
Utána jöhet a dolog érdemi és élvezetes része. A családi képeknek az ágakra akasztásához használhatunk csupa egyforma színű és formájú keretet, de igen mutatós lesz az is, ha minden keret különbözik. Sőt, a gyerekeket bevonva készíthetjük a kereteket közösen is, kartonból, papírból. A képeket felszögezzük, de papírkeret esetén gyurmaragasztót is használhatunk, ami könnyen eltávolítható a falról. A közös ebéd a konyhai családfa mellett-alatt étkezve különös jelentőséget kap: a távol élő nagymama, nagypapa mosolyog le ránk az "ágakról"...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!