hangulatos

2021.04.05. 07:55

Fényfüzérek, nem csak beltéren

A teraszon vagy akár az udvar füves részén is berendezhetünk egy saját kis oázist, ami az otthoni munka, vagy a pihenés helyszínéül szolgálhat. Idén is divat a régiség.

Héjj Vivien

Napelemes és elemmel működő kültéri lampionok feldobhatják az estéinket

Fotó: Shutterstock

A közösségi média negatív hatásairól sokszor szó esik, azonban viszonylag kevés teret kap ezen oldalak kreatív szerepe. A különféle médiafelületek ugyanis számos inspirációt adhatnak azoknak, akik szeretik saját maguk kialakítani otthonukat, legyen szó bútorokról vagy kiegészítőkről, „csináld magad”-ötletek ezreivel találkozhatunk az online térben. Ezáltal nem csak kreativitásunk fejlődik, de az aktuális trendek kapcsán is felvehetjük a fonalat.

A jó idő beköszöntével sokkal szívesebben töltjük szabad levegőn a napos órákat. Legyen szó munkáról vagy pihenésről, egy szépen elrendezett terasz, egy praktikusan berendezett erkély bármelyikhez ideális. Lássuk, milyen trendek uralkodnak jelenleg a kültéri dekorációk körében!

Már rég elmúltak azok az idők, amikor a fényfüzérek csak karácsonykor kerültek elő a dobozból, és a fenyőfa mellett ülve próbáltuk kibogozni a végeláthatatlan égősort. A korábban ünnepinek számító világítás beférkőzött a hétköznapokba, így néhány éve már a beltéri dekorációk szerves részét képezi. Szerencsére kültéren is megállják helyüket a fényfüzérek és lampionok, ráadásul a végeredmény igazán hangulatos és meghitt. Ha elemes változatot használunk, az elektronikával sem kell bajlódnunk.

Napelemes és elemmel működő kültéri lampionok feldobhatják az estéinket
Fotó: Shutterstock

Az elegáns megoldások kedvelői a teraszon vagy az udvarban is kialakíthatnak egy kisebb nappalit. Ehhez jó alapot ad a műfű, amelynek gondozása nem igényel kifejezetten nagy erőfeszítéseket. Erre máris rátehetünk egy nagyobb szőnyeget, majd erre kerülhet egy dohányzóasztal, köré pedig kültéri székek, padok. Pihenésre, kikapcsolódásra tökéletesen alkalmas, és emellett igazán divatos is.

A rusztikus hangulat bel- és kültéren egyaránt kivitelezhető. Egy öreg fa árnyékában helyezzünk el egy régi asztalt és néhány széket! Az sem baj, ha az anyagok keverednek, a fa és a fém jól megférnek egymás mellett. A vintage stílus festői végeredményt ad, ráadásul az sem baj, ha a kerti bútorok színe sem tökéletesen egységes, hiszen a stílus velejárója az is, hogy az egyes darabokon bizony látszik az idő vasfoga. Ezután nincs más dolgunk, mit élvezni, amit alkottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!