Szép Otthon

2021.11.23. 16:30

Ezekkel az ünnepi illatokkal biztosan meghitt lesz a karácsony!

Ahogy közeledik a december és egyre inkább ünnepi díszbe varázsoljuk az otthonunkat, úgy vágyunk az igazán finom karácsonyi illatokra is.

Budai-Horváth Anett

A legklasszikusabb téli illatok: narancs, fahéj és a szegfűszeg

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A boltokban és drogériákban kapható illatosítók nagyon népszerűek, de magunk is könnyen készíthetünk természetes illatosítókat. Ha gyorsan szeretnék valami igazán jó illatot, akkor akár narancshéjat dobhatunk a fűtőtestre vagy épp szegfűszeggel tűzdelhetünk tele narancsot vagy épp mandarint. 

 

Ha párologtatni szeretnénk, akkor nincs más dolgunk, mint az orrunknak kedves illatú gyümölcsöket és fűszereket társítani, beletenni egy tálba, felönteni vízzel, és már párologtathatunk is. Bátran kísérletezhetünk a fűszernövényekkel is, a fás szárúak jobban bírják, és erősebb is az illatuk (zsálya, levendula), de ha nincs otthon, akkor természetesen a szekrényben megtalálható őrölt változat is megteszi, igaz, nem fog olyan szép látványt nyújtani. 

A legklasszikusabb téli illatok: narancs, fahéj és a szegfűszeg. Fotó: Shutterstock

A legklasszikusabb téli illattok, melyek egymással is nagyon összeillenek az a narancs, a fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs. A citrom mellett látványban és illatban is szép a rozmaring, sőt használhatunk illóolajat is, és akkor intenzívebb hatást érhetünk el. Egyegy ilyen összeállítás többször is felmelegíthető, és ajándéknak is kiváló, főleg akkor, ha utolsó pillanatban kell gyorsan valami ajándékot adnunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!