Otthon

2009.05.12. 02:29

Extra élvezet mini térben

Székesfehérvár - Ne gondolják, hogy nélkülözniük kell extra megoldásokat! Praktikák következnek azoknak, akik többet szeretnének kihozni fürdőszobájukból, de helyük korlátozott.

Fejér Megyei Hírlap

Szerintem az az egyik legszebb pillanat, amikor az ember fáradtan hazaér, elnyújtózik egy illatos melegvizes kádban, meggyújt néhány gyertyát maga körül, és elfelejti mindazt az őrületet, amivel aznap idegeit borzolták. Csakhogy van, akit lakásának szűkös alapterülete ebben az élményben korlátoz. Minilakás, minifürdőszoba. Minél kisebb az alapterület, annál nagyobb átgondolásra van szükség, hogy helyet találjunk mindennek. Megoldás azonban mindenre van.

Egyre gyakoribb, hogy a szűkös alapterületen a fürdőkádat zuhanykabin váltja fel. Bocskai Csaba az igazán különleges felszereltségű választékot mutatja be. Ezek egyike a minikád, ami valójában nem más, mint egy mély zuhanytálca ülőrésszel. Idősebbeknek praktikus, mert zuhanyozás közben kényelmesen megpihenhetnek rajta, kisbabáknak pedig kádként funkcionál. A kabin alapfelszereltsége lenyűgöző. Felül van rajta a fejzuhany, mellette a világítás és két hangszóró, mivel zuhanyozás közben a kabinban rádiót is lehet hallgatni. A hátfalra van felszerelve a kézi zuhany, mellette hat fúvóka maszírozás céljából. Vannak típusok, amelyekben telefon is van, gombnyomásra hangosítható ki. (Gondolkodom, ismerek-e olyan fontos embert, akit zuhanyozás közben, szappanhabbal a szemében is utol akarok érni.)

Mozgássérülteknek, idősebbeknek ajánlja a szakember a süllyeszthető zuhanytálcát, amely csak pár centire emelkedik ki a járószintből. Ennek is van olyan változata, ami zuhanyozás közben kínál leülési lehetőséget.

Mosdókból is széles a választék. Gyönyörűek és megfizethetőek a kézzel faragott bútorba építettek, kedvenceim a különböző színű üvegből formált, kehely alakú kézmosók. Előnyük, hogy nagyon szépek, hátrányuk, hogy a fehérvári keményvíz miatt sok gondja lesz a háziasszonynak takarításukkal.

Helytakarékossági szempontból kis alapterületű fürdőszobába Bocskai Csaba a törülközőszárítós radiátort ajánlja. A WC-kagyló kiválasztásánál azt tanácsolja, előzetesen konzultáljunk szakemberrel, és tanácsát megfogadva válasszuk ki a szennyvízelfolyás kialakításának megfelelőt, illetve az öblítés módja szerint a nekünk színben, formában tetszőt. Újdonság, hogy megjelentek a WC-csészére szerelhető, bidével kombinált ülőkék. Szerelővel ezt is előre beszéljük meg, mert hideg-meleg vizes bekötést igényel használata.

Az exkluzív megoldások most olcsóbbak: sok helyen ajánlanak árkedvezményt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!