használjuk ki a lehetőségeket

2018.06.01. 10:00

Érdemes a feng shui szerint berendezni a lakásunkat

A feng shui, a keleti kultúra elve a lakberendezésben ugyancsak segít, hogy jobban érezzük magunkat.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Pixabay

A feng shui tanácsai szerint a lakás délnyugati részében van a női energiamező, a hölgyeknek ebben a térben tanácsos kiélniük alkotó ösztöneiket. A lakótérben meleg, földszínek uralkodjanak, segítve a lazítást. Ne legyen itt világos a padló és sötét a mennyezet.

A szobák színei a padlótól a mennyezet felé fokozatosan legyenek egyre világosabbak. Legyen a lakásban egy olyan hely, ahol a meleg, puha textúrák érvényesülnek. Az legyen a visszavonulás, összebújás helye. Az indirekt fényeket helyezzük előtérbe. Egy erős fényű, nagy mennyezeti világítás helyett több kisebb fényforrást használjunk. Legyen olvasólámpa, a könyvespolcnál, a képeknél irányított fény. Alkalmazzunk illatgyertyákat. Legyen mindig rend, és ne vigyük túlzásba a kiegészítő elemek alkalmazását. Mindig az adott évszaknak megfelelő dekorációs elemeket használjunk.

Minden helyiségnek legyen egy szabad középpontja. Egy nyitott térben úgy helyezzük el az íróasztalt, hogy ne közvetlenül az ablak előtt legyen, és ne a bejáratnak háttal üljünk. Az ülőbútorokat, ágyakat a fal előtt helyezzük el, ez megnyugtatóan hat. Ahogy az is, hogy tekintetünkkel befoghatjuk a nyitott teret. A függönyöket napközben húzzuk el teljesen, de legalább részben, hiszen az ablakon keresztül áramlik a csi, az energia a lakásba. Használjuk ki a zöld növények jótékony hatását, energiáját. Szerencsés, ha mindig van a vázában virágzó növény. A hálóban az ágy ne legyen közvetlenül az ablak előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!