Otthon

2017.02.23. 10:47

Éjjeli lámpa stílus régen és most (x)

Az éjjeli lámpa egyetlen otthonból sem hiányozhat. Esetében nem csak a praktikumra, de a megjelenésre és a stílusra is érdemes odafigyelni.

A pihenésre, alvásra és az intim pillanatokra alkalmas helyiség esetében azonban nagyon fontos, hogy körültekintően válasszuk ki a megfelelő darabot. Az elter.hu tapasztalatai is alátámasztják, hogy az éjjeli lámpa iránt érdeklődők az újszerű megoldások mellett a klasszikus irányzatot is gyakran részesítik előnyben. Lássuk, milyenek voltak régen és ma a területen uralkodó trendek!

Az egyszerűség még mindig divatos!

Az egyszerű, ám jól bevált megoldások mindig is divatosak voltak. A hagyományos fazonok ma is megállják a helyüket, ráadásul a tervezőknek köszönhetően igényesebb kivitelben köszönnek ránk az üzletek polcairól. Mindegy, hogy a formai kialakítást, vagy a színeket illetően választjuk az egyszerűséget, az korosztálytól és a helyiség stílusától függetlenül jó döntésnek bizonyul.

Keleties, egzotikus éjjeli lámpa

Ha sorra vennénk napjaink lakberendezési trendjeit, akkor az egzotikus megoldások minden bizonnyal előkelő helyet foglalnának el a listán. Nem csak a belsőépítészeti kialakításra, a dísztárgyakra vagy a lakástextíliákra igaz ez, hanem az éjjeli lámpa használatára is. A némileg áttetsző rizspapír használata, vagy a bambuszhoz hasonló minta és szín előnyben részesítése remek választásnak bizonyul akkor, ha a keleties, esetleg egzotikus hangulat megteremtését tűzzük ki célként. E tekintetben a természetes alapanyagok vezetik a listát, melyekkel úgy érezhetjük a hálószobában is, mintha a természet közelében lennénk.

Retro hangulat prémium minőségben

Nagyszüleink otthonában talán mindannyian találkoztunk az ütött-kopott, kissé talán rozsdásodó lábakon álló lámpákkal, melyek esetében talán már a búra is hiányzott. A retro világa visszaköszön manapság is. A tervezők azonban igyekeznek ezt olyan prémium kategóriában létrehozni, amely különleges darabként megállja a helyét akár a legmodernebb otthonokban is. A régi korok lakberendezési irányzatához hozzátartoznak az élénk színek is. Ezek fiatalos otthonokba igazán jól mutatnak. Esetükben azonban figyeljünk arra, hogy milyen falfestéssel és lakástextíliákkal társítjuk azokat, ugyanis ha egymást ütik a színek, akkor bizony akár ízléstelen végeredményt is kaphatunk.

Kecses vonalak a hagyomány jegyében

Rusztikus jellegű, mediterrán hangulatú otthonokban igazán jól mutatnak azok a lámpák, amelyek kecses fonalakkal és klasszikus színekkel állnak rendelkezésre. Igaz ez az éjjeli lámpa választására is. Az íves megoldások ugyan régi korokat idéznek, de mégsem bizonyulnak hagyományosnak magas minőségük és igényes felületkezelésük miatt.

Praktikus szögletes megoldások

A mai modern éjjeli lámpa akár szögletes formájú is lehet. A fémes színek társulhatnak fehérrel, feketével, s ezek a darabok tulajdonképpen bármilyen színhez jól passzolnak. Az egyszerű, kis helyen is elférő világítás kiváló helykihasználást tesz lehetővé. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont akkor, ha az éjjeli szekrényről van szó, hiszen sokan nem csak az ébresztőt, a telefont, vagy egy testápolót tárolunk itt, hanem számos egyéb apróságot is.

A hálószoba esetében nagyon fontos, hogy az éjjeli lámpa kiválasztásakor többféle szempontot is figyelembe vegyünk, ezen ugyanis az éjszakai nyugalom és az alvás előtti ellazulás múlhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!