bátran kísérletezzünk

2018.05.31. 09:00

Bútorszövetek: a klasszikus és a modern

Nemcsak régi, de viszonylag új kárpitos bútorok esetében is felmerül az igény, hogy kedvenc ülőalkalmatosságunkat új szövettel lássuk el.

Keszey Ágnes

A csíkos bútorszövet soha nem megy ki a divatból Fotó: VN-archív

Ma már a bútorszövetek széles választéka áll rendelkezésünkre. Pénztárcánk vastagságától függően egészen speciális, klasszikus szöveteket is választhatunk, de megtaláljuk a modern megoldásokat is. Ha egy bútorról van szó – fotel, kanapé, dívány –, nem kell ragaszkodnunk még ahhoz sem, hogy illeszkedjen a szoba más bútoraihoz, bátran kísérletezhetünk valami meglepővel, ami mind színében, mind pedig stílusában elüt az átlagostól.

A csíkos bútorszövet soha nem megy ki a divatból Fotó: VN-archív

Ami egészen bizonyos, a csíkos soha nem megy ki a divatból, és nagyjából a virágossal is biztosra mehetünk, az absztrakt minták viszont nagyon divatfüggőek, kárpitos bútort áthúzatni pedig általában nem évente szokott az ember. A szövetválasztáskor vegyük figyelembe, hogy mindennapos vagy alkalmi használatra szánjuk. Ez utóbbi esetben nem baj, ha kényesebb a szövet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!