Frissen Fejérből

2021.09.19. 08:00

Asztaldísz, kopogtató is készülhet belőle

Az ősz egyik legsokoldalúbban felhasználható termése a gesztenye, amit a gazdagon termő fáknak köszönhetően könnyedén begyűjthetünk. Már csak egy kis kreativitásra lesz szükség.

Héjj Vivien

A gesztenye könnyen beszerezhető, sokoldalúan használható

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Dekorációs célokra sokoldalúan felhasználható a gesztenye, így nem is csoda, hogy az őszi dekorációk egyik alapeleme. Ahhoz, hogy mutatós asztaldísz készüljön belőle, nincs szükség másra, mint egy üvegtálra, öblös pohárra vagy egy egyszerű befőttesüvegre. Ezek bármelyikét megtölthetjük gesztenyével, tobozzal, mogyoróval, és máris megteremtettük az őszi hangulatot. Ha mindezeket tálba rakjuk, annak közepén rögzítsünk egy gyertyát, majd rakjuk körbe termésekkel. A nappaliban és az étkezőasztalon egyaránt jól mutat.

A gesztenye könnyen beszerezhető, sokoldalúan használható
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A kopogtató minden évszakban aktuális dekorációs kellék. Az alapra ragasszunk különféle méretű gesztenyéket, tujaágakat, sárguló faleveleket, de jó hasznát vehetjük a fahéjrudaknak is. Az igényesen összeállított ajtódísz az otthonunkba érkezők hangulatára is pozitív hatással lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!