Otthon

2009.06.09. 02:28

A tökéletes lakás kulcsa

Székesfehérvár - Az úgynevezett vaszatu Indiából származó, több ezer éves térrendezési elv. Ez a vaszatinak az alapja, amit egy német fizikus vitt át a nyugati építészetbe.

Törő Bálint

A lényege, hogy energetikai eszközökkel pozitív energiákat vihetünk otthonunkba. Probléma van a párkapcsolatával, a gyermekével nem találja meg a közös hangot, vagy a pénzügyekben nincsen szerencséje? Előfordulhat, hogy a lakásának, házának átrendezésével rendbe jönnek a dolgai. Egy indiai legenda szerint Vastu démon, akit térdre kényszerítettek, akarata érvényesül a lakásban. Ha nem áll módunkban új házba költözni vagy építtetni, akkor is van megoldás: új ablakot kell nyitni a világra. Az egyes helyiségeknek érdemes megváltoztatni a funkcióját, de lehet, hogy változtatni kell a lakáshasználati szokásokon, vagy a bútordarabok helyén. Nesztler Angéla már több éve foglalkozik a vaszatival. Elmondása szerint a negatív energiák ellen finom energetikai eszközöket alkalmaz a lakásában. Ezek a yantrák.

- Mielőtt rátaláltam a vaszatira, nem volt sikeres a vállalkozásom és a párommal is sokat veszekedtünk, de amióta a lakásban megfelelően vannak elhelyezve a yantrák, minden rendben van - mondta Angéla. A vaszati minden égtájhoz hozzárendeli, hol érdemes például aludnunk, hol legyen a gyerekszoba, vagy hol tartsuk értékeinket. A nem megfelelően használt déli irány veszteséget, veszekedést, balesetet jelenthet. A délnyugat például a csontok és a láb különböző megbetegedéseiért felelős. A nyugat tanulási és üzleti nehézségeket okozhat. Az északi oldal a legmeghatározóbb. Ott érdemes tartanunk a pénzünket. Minden égtájnak megvan a saját yantrája, amik a negatív energiákat pozitívvá alakítják. Tükrök, gyógynövények használata is jó hatással lehet az ott élőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!