A fehér az egyedüli, mely nem megy ki a divatból

2020.03.08. 15:00

A pasztellszínek most is hódítanak

Bár a falak színét nem szoktuk évente változtatni, de ha valaki épp felújítás előtt áll, vagy csak szeretné megújítani az otthonát, nem árt tisztában lenni az aktuális trendekkel.

Héjj Vivien

Ne féljünk a szokatlantól! Fotó: Shutterstock

Mint korábban megírtuk, az idén a Pantone színügynökség döntése alapján a klasszikus kék lett az év színe. A nyugalmat árasztó árnyalat szobánk falán is kitűnő. Elsőre talán merésznek tűnhet ez a szín, de ha a helyiségnek csak az egyik falát festjük kékre, vagy dekorációs jelleggel széles kék sá­vokat viszünk fel az egyik falra, akkor egyszerre kaphatunk elegáns és természetes végeredményt.

Ne féljünk a szokatlantól! Fotó: Shutterstock

A fehér talán az egyetlen olyan falszín, amely sosem megy ki a divatból. Időtlen és állandó, egyszerre nyújt modern és hagyományos érzetet. Gyakorlatilag bármelyik helyiségben alkalmazható, hiszen a fürdőszobában ugyanúgy megállja a helyét, mint a hálószobában.

A pasztellszínek a bútorok és a lakástextilek területén is hódítanak már néhány éve. Amennyiben nyugodt, meghitt belső teret szeretnénk teremteni, kiváló választás lehet például a rózsaszín, a szürke vagy a zöld szín pasztellváltozata. Üdítő hatásuk miatt a narancsos árnyalatok is igen népszerűek az idei évben. Ezekkel az árnyalatokkal egyszerre érhetünk el figyelemfelkeltő, modern és otthonos hatást. Emellett a mentás árnyalatokkal és a barnás tónusú színekkel is trendivé és otthonossá varázsolhatjuk életterünket, ne riadjunk vissza a sötétebb színektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!