Otthon

2009.09.01. 02:29

A már iskolásnak jár egy új tanulószoba

Székesfehérvár - Elsőszülöttünk ma iskolás lett, ez új megoldásokra késztetett bennünket. Osztottunk-szoroztunk, s rájöttünk, sokba fog kerülni, ha mindent a boltból szerzünk be.

Kocsis Noémi

A családfő fogta magát és hosszában kettévágta a kisebbik csimota ikeás ágyneműtartós kanapéját, így két darab - igaz, csak 60 centis - fekvőfelületet kaptunk. Mindezekből (no meg a barkácsáruházban mintegy 5000 forintért vásárolt faanyagból) lett az emeletes ágy. Így megspróroltuk az iskolás ágyhelyét (mehet a pincébe), oda kerül majd az íróasztal, gördülős, fiókos szekrénykével, miegymással. Így készül a tanulószoba - a válság jegyében. Párnákkal, színes képekkel közösen szeretnénk feldobni - szakaszosan.

Aki kevés hellyel rendelkezik a gyerekszobában, s hozzánk hasonlóan nem akar személyi kölcsönt felvenni a gyerekszoba berendezéséhez, az egy új színnel, apró kiegészítőkkel érhet el hatást.

A képen látható lánykaszoba kicsit elrugaszkodik a megszokott Barbie-rózsaszín világtól. A keskeny helyiséget ferdén egy mennyezeti gerendával osztották meg, ehhez támaszkodik az alig 40 centi mély szekrényke (polcos, ajtós), s ide került a fenyőfa íróasztal is. A szoba másik felét az ágy foglalja el.

Hasonló fiúkuckót kékkel, zölddel, sárgával is beszínezhetünk. Ha egy kör alakú deszkára textillel vagy színes papírral bevont konzervdobozokat csavarozunk, az iskolás abba teheti apró tárgyait. Az asztal fölé szereljünk polcokat, rendezzük el rajta kiállításszerűen a régi játékokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!