Otthon

2017.07.17. 15:21

A kopott kanapé diadalmenete

Tengerparti hangulat fillérekből? Miért is ne? A hétvégi ház sokunknak egyet jelent a tökéletes raktárral. Egy kopott kanapé, egy ósdi szekrény, egy rég nem használt fotel, és kész is a nyaralónk berendezése.

Kocsis Noémi

A tökéletes tengerparti hangulatot fehér, kék, piros és natúr színekkel  teremthetjük meg, így a legbiztosabb a falakat fehérre festeni. Ami a többit illeti, ha elég bátrak vagyunk,  régi bútorainkat is felújíthatjuk és átfesthetjük saját kezűleg. (Ha mégsem, hívjunk egy kreatív ismerőst, barátnőt!) Lehet például fehér a konyhabútor vagy kék a szekrény, csupán a fantáziánkon múlik. Hogyan álljunk neki? Szedjük darabokra a bútort, a fát pedig csiszológép segítségével készítsük elő a festéshez! Hogy tökéletes legyen a munkánk, nem szabad feledkezni az alapozásról, majd egy újabb csiszolás után következhet a fedőfesték.

Bár a nyaralóba általában hétvégenként járunk le, az fontos, hogy az olyan hely legyen, ahol testileg és lelkileg egyaránt feltöltődhet az ember. Ezért első lépésként szüntessük  meg a káoszt, és csak azokat a bútorokat tartsuk meg, amelyek passzolnak egymáshoz és működőképesek. Egy régi faláda, egy csinos kis pad, egy különleges rézcsengő vagy egy szép könyvespolc mind tökéletes darabok. Az étkezőt feldobhatjuk a tengerparti hangulatba illő asztallal és székekkel, a kertben pedig tökéletes lesz egy csíkos függőágy.

Ha nem tudunk nagy változtatást végrehajtani, néhány stílusos kiegészítő akkor is csodára képes. Színes díszpárnahuzattal az egyszerű kanapét is feldobhatjuk, egy hangulatos sötétítő függönnyel, egy stílusos asztalterítővel, egy fonott csillárral vagy egy hajókormány alakú barométerrel pedig hamisíthatatlan tengerparti hangulatot teremthetünk a nyaralóban, ahonnan már csak a tenger morajlása hiányzik majd...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!