Kényelem

2022.01.02. 11:00

Lehet meghitt a hangulat az ünnepi időszak után is

Az év eleji hónapok eseménytelennek tűnnek, hisz még a színes és virágzó tavaszig sok idő van hátra. Addig nyomasztónak érezhetjük a „csupasz” környezetet magunk körül. Íme pár ötlet, hogy az ünnepek után is meghitt, téli hangulattal tölthessük meg a fényét vesztett lakásunkat.

Budai-Horváth Anett

Pattog a tűz, fényfüzér világít: ez már önmagában is ünnep egy sima hétköznapon

Forrás: Pixabay

Először is, az ünnepek után sem kell lemondanunk a fényekről, nagyon fontos szerepük van. 

A nem kifejezetten karácsonyi megjelenésű, meleg fényű izzósorokat hagyjuk fent az ünnepek után is. Helyezzünk el a lakás különböző pontjain lámpásokat: tegyünk néhányat az ablakba, de bárhova függeszthetünk belőlük. 

A hideg, erős fények teljesen mellőzötté válnak a pihenés idején. A családi, baráti összejöveteleken, vagy az olvasással, lazítással töltött „énidőnkben” hangulatfényekkel teremthetjük meg a bensőséges légkört. 

A kényelem a következő jelszavunk: a textilek, pél­dául a bolyhos párnák, a vastag szőnyegek és a puha takarók mennyisége a legtöbb otthonban igen csekély, pedig igazán melegséget tudnak varázsolni. Tegyünk a kanapékra, fotelekre belőlük. Szerezzünk be egy szőrös puffot, hogy bárhol is helyezzük kényelembe magunkat, érezzük az otthon melegének bársonyos érintését. Ahhoz, hogy melegséget érezzünk, mikor belépünk a nappaliba, ahhoz nem elég, ha egy-két párna árválkodik a kanapén. 

Tegyünk a vázákba például havas hatású virágokat, melyeken akár toboz is található. Csenjük be az erdei házikók hangulatát az otthonunkba, és váltsunk le ideiglenesen néhány tálcát egy szelet fára. Vásároljunk be sok gyertyát, ami nélkül nincs is igazi téli hangulat. A legjobb, ha sosem égetünk egyszerre csak egyet. 

Bátran legyünk kreatívak: dobjuk fel egy-egy mécsessel a kiürült befőttesüvegeinket, vagy néhányat egy rusztikus kalitkába is helyezhetünk. Ne törekedjünk a tökéletesre, a cél nem a túlzásba vitt megkomponáltság: egy konzervdobozból is idilli látványt nyújthatnak a gyertyalángok. 

Ha rusztikus külsőben szeretnénk megalkotni a hangulatfényeket, beszerezhetünk néhány fából készült gyertyatartót, ha pedig modernebb megjelenésre vágyunk, akkor választhatunk betonból öntött darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!