Több ezer éves múlt

2022.01.08. 17:00

Fengsuj a lakberendezésben

Ha azt halljuk, hogy fengsuj, akkor általában a harmónia és a lakás szavak jutnak eszünkbe, s ezzel nem is járunk messze az igazságtól. A fengsuj több ezer éves múltra tekint vissza.

FMH, Budai-Horváth Anett

A térkép közepe a lakás vagy a szoba közepét is jelzi, ezt nem szabad túlzsúfolni

Forrás: Shutterstock

A fengsuj ajánlásai egyre fontosabbá válnak a lakberendezésben. Célszerű egy fengsuj térképet használni a lakás berendezésekor, aminek több verziója is létezik, de általában a nyolcszögletűt ajánlják, hiszen ez a legegyszerűbb és legősibb formája. Ez a „térkép” a teret nyolc részre osztja fel, amelyek mindegyike más jelentéssel bír és más életterületet szimbolizál. A nyugati egység például a kreativitás színtere, így amennyiben elakadást érzünk ezen a téren, érdemes a lakás e pontját erősíteni. A térkép közepe a lakás vagy a szoba közepét is jelzi. Ennek a területnek terheletlennek és nyugalmasnak kell lennie, vagyis nem szabad telezsúfolni, rendetlenül hagyni. 

Sokan vannak abban a tudatban, hogy ha eldugjuk az ágy alá a felesleges holmikat, vagy zacskókban halmozzuk fel a rég nem hordott ruháinkat valahol a szekrények mélyén, akkor rendezettebbé tesszük a teret. A felszínen ez rendet is mutathat, a valóságban azonban ez csak a látszat, és a szükségtelen holmik rossz energiákat indíthatnak útjukra. Bátran fogjunk hozzá a selejtezéshez, tisztítsuk meg a helyet, ahol élünk nap mint nap, hogy zavartalanul áramolhasson a pozitív energia. Senki nem mondta, hogy mindennek visszafogottnak, unalmasnak kell lennie. A formák, minták tükrözzék a térkép szerinti elemeket, így az északi fekvésű térbe, ami a vízé, jöhetnek a hullámos dekorációs elemek. Ezzel szemben a csillag és háromszög alakú formák a tűz eleméhez kapcsolhatók, a négyszög a földhöz, míg a kör a fémhez. Habár a növények és a fabútorok megunhatatlan részei otthonunknak, ezek halmozását csak bizonyos terek viselik jól. Így a keleti, délkeleti, déli fekvésű területek. Ez alatt nemcsak a fa mint alapanyag értendő, hanem a növényi minták, a földszínek és az olyan képek is, amelyek növényeket, fákat ábrázolnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!