Karácsony

2021.11.25. 15:30

Így készítsünk otthon gyorsan és egyszerűen kreatív adventi naptárakat

Szinte már mindent elárasztottak a csokimikulások és a csokirénszarvasok, már kivehettük a postaládákból a karácsonyi dekorációkat népszerűsítő katalógusokat, és miközben autózunk vagy épp az otthoni teendőinket végezzük, már dúdolgathatjuk a rádióból szivárgó karácsonyi dalokat.

Budai-Horváth Anett

Nagyban készül már az adventi koszorú a héten, amelyen vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

November 28-án kell az első gyertyát meggyújtani az adventi koszorún, és a hétvégén bizony már el is érkezünk ehhez a fontos dátumhoz az idei évben, és méltán mondhatjuk, hogy ez az idei év legszebb időszaka, amikor talán egy kicsit megváltozik a világ hangulata is. Kezdődik a visszaszámlálás, közeledik a karácsony. Mi is a legjobb dolog, amivel a visszaszámlálást megtehetjük? Ha szeretnénk valami kézzelfogható támpontot adni az időben való tájékozódáshoz, jobb, ha centi helyett készítünk adventi naptárat. Persze, vásárolhatunk is egyet a boltban, de akár otthon is elkészíthetünk egy olyan változatot, amibe aztán személyre szabott apróságokat dughatunk el, és  ezt éveken át újra és újra felhasználhatjuk. 

Nagyban készül már az adventi koszorú a héten, amelyen vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát. Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az adventet nemcsak a csokoládé és a különféle nassolnivalók tehetik igazán izgalmassá: nagyobb gyermekeknek vagy épp a felnőtteknek is szép ajándék lehet, ha minden nap egy-egy gondolatébresztő üzenettel, idézettel, karácsonyi történettel vagy akár fotóval lepjük meg őket, vagyis bármivel, ami belefér egy borítékba. Akár a gyermekeket is bele lehet vonni, és az ő saját kis rajzukat is bele lehet tenni borítékba. A borítékok különfélék is lehetnek, akár saját kézzel készítettek is  vagy kifejezetten karácsonyi jellegűek, a lényeg, hogy ne legyenek egyformák. A borítékokat beletehetjük egy szép dobozba, de adhatjuk naponként is. Nagyon szép és egyedi ötlet, ha a boríték tartalmát kézzel írjuk. Tehetjük antik hatásúvá is, nem kell mást tennünk mint teába beáztatni a papírt, amire írni kívánunk! 

Boldog gyermek nyitja meg az első napot egy kézzel, WC-papír tekercsekből készített naptárban. Fotó: Shutterstock

Készíthetünk WC-papír gurigából is adventi naptárat. Csak fogjunk egy karácsonyi  csomagoló papírt, tekerjük őket körbe, és tegyünk beléjük az apró ajándékokat. Az elejükre ragaszthatunk csillagokat, köröket vagy épp harangokat, amelyekre 1-től 24-ig ráírjuk a számokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!