magyar államkincstár

2021.08.03. 08:59

Videókkal segítenek az otthonfelújítási támogatás igényléséhez

Az otthonfelújítási támogatás igényléséhez nyújt videós segítséget a Magyar Államkincstár. Eddig már több mint 22 ezer család élt a lehetőséggel.

Héjj Vivien

Az otthonfelújítási támogatással több mint 22 ezer család élt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A családtámogatási program új elemeként jött létre az otthonfelújítási támogatás, amelyet a gyermeket nevelő családok vehetnek igénybe. A központi költségvetésből finanszírozott, vissza nem térítendő lakáscélú állami támogatás 2021. január 1-jétől 2022. december 31-ig vehető igénybe.

A támogatás segítségével a legalább egy gyermeket nevelő szülők a már meglévő otthonukat korszerűsíthetik, felújíthatják. Támogatásként a munkálatok költségeinek felét, de legfeljebb 3 millió forintot kaphatnak a családok.

Az otthonfelújítási támogatással több mint 22 ezer család élt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A kérelmek pontos kitöltéséhez videós segítséget tett közzé honlapján a Magyar Államkincstár. A kisfilmek a kérelem benyújtásának folyamatán vezetik végig a felhasználókat, ezzel segítve az elektronikusan beadandó nyomtatványok helyes, hiánytalan kitöltését.

A videók részletesen bemutatják az ügyfélkapuba történő bejelentkezést, a kérelmezők adatainak megadását, a mellékletek kitöltését, dokumentumok feltöltését, becsatolását, hitelesítését, valamint az elküldés ellenőrzését is.

A Magyar Államkincstár adatai szerint a támogatási kérelmet 2021. július 26-ig több mint 22 ezer család nyújtotta be, a folyósított támogatások összege több mint 18 milliárd forint. A januárban elindított program már közel 11 ezer családnak biztosította az állami támogatást otthonuk korszerűsítéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!