szép otthon

2021.05.16. 08:00

A napsütéses, meleg helyeket preferálja a muskátli

Elérkezett a balkonládák virágosításának ideje. A választék széles, a legnépszerűbb növények egyike még mindig a muskátli. Többféle létezik belőle, így érdemes a hely adottságainak megfelelőt választani.

Héjj Vivien

Meghálálja a megfelelő gondoskodást a muskátli

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A felfutó muskátli a futónál kicsit igényesebb, ám dekoratívabb is. Nagy, dupla szirmú virágaival meghálálja a megfelelő gondoskodást. A felfutó muskátli szereti a fényt, de a tűző naptól óvni kell. Ha nem kap elég fényt, azt is jelzi: kevesebbet virágzik. Lehetőleg keleti, délkeleti oldalra ültessük. Igényli a rendszeres locsolást, rosszul tűri a szárazságot.

A közönséges muskátli a napos, meleg fekvést igényli, szereti a déli, délnyugati, délkeleti fekvésű helyeket. Az állómuskátli vízigénye kisebb, mint a futóé, ezért még nagyon meleg időben is elegendő naponta egyszer megöntözni.

Meghálálja a megfelelő gondoskodást a muskátli
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az elnyílt virágokat folyamatosan távolítsuk el. Az elszáradt vagy sárga leveleket törjük le, ezáltal csökkenthetjük a betegségek kialakulásának esélyét.

Az angol muskátli levelében és virágában is eltér a hagyományostól. Kevesebb virágot hoz, mint rokonai, és hamarabb lesz fás a szára. Az angol muskátli levelei zöldek, szélük cikcakkos. Ez a faj az előzőekhez képest kevésbé strapabíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!