Szép otthon

2021.01.24. 14:45

Kreatív ötletek: új életre kel a kiürült papírdoboz

A kiürült papírdobozt egy kis kézügyességgel újra életre hívhatjuk. Ceruzatartó és madáretető is készülhet belőle.

Héjj Vivien

A tömörfa munkalapot a típusához való olajjal érdemes kezelni, de előtte tisztára és szárazra kell törölni a felületet Fotó: Fehér Gábor Érdemes kerülni a klórtartalmú vegyszereket Ötletes és ráadásul ingyen van az alapanya

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az üres papírdobozokat általában egy határozott mozdulattal a szelektív gyűjtőbe dobjuk, pedig már minimális kézügyességgel is új funkciókat adhatunk például egy kiürült tejesflakonnak. Mivel a doboz alapvetően folyadék tárolására készült, ezért viszonylag strapabírónak mondható.

A legegyszerűbb megoldások egyike, ha az üres dobozt vízszintesen elvágjuk tetszőleges magasságban. Fontos, hogy alaposan öblítsük el, majd hagyjuk teljesen megszáradni, mielőtt tovább dolgozunk vele, így elkerülhetjük, hogy később kellemetlen szagokat árasszon a dekorációs elem! Nincs más dolgunk, mint tetszőleges mintájú csomagolópapírral vagy textillel beborítani, és már kész is a ceruzatartó. Ezzel a módszerrel készíthetünk virágtartó kaspót is, amelyet erősebb madzag vagy damil segítségével akár lelógatva is használhatunk.

A tömörfa munkalapot a típusához való olajjal érdemes kezelni, de előtte tisztára és szárazra kell törölni a felületet Fotó: Fehér Gábor Érdemes kerülni a klórtartalmú vegyszereket
Ötletes és ráadásul ingyen van az alapanya
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ha nem szeretnénk teljesen szétkaszabolni a dobozt, akkor az elején – nagyjából a doboz alsó harmadánál, esetleg a közepénél – vágjunk egy nagyobb nyílást! A mosás és szárítás itt sem maradhat el! Ezt követően dekoráljuk kedvünkre a dobozt akár festékkel, vászonnal vagy egyéb csomagolóanyaggal! A nyílás alá szúrjunk egy hurkapálcát, és már el is készült a madár etető! Nincs más dolgunk, mint feltölteni magvakkal, rátenni egy stabil akasztót, és várni, hogy a madarak örömmel csipegessenek belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!