megérdemli a dekoratív külsőt

2020.11.29. 13:30

Praktikus megoldások – Csempét a konyhába!

Mivel a sütés-főzés rendszerint nem kevés koszt hoz magával, ezért a praktikus megoldásokat is érdemes szem előtt tartani akkor, amikor a konyhát deko­ráljuk.

Héjj Vivien

A sütés-főzés színtere is megérdemli a dekoratív külsőt Fotó: Héjj Vivien

Ha a falak dekorációjára gondolunk, akkor legtöbben elsőre a hálószobára, nappalira asszociálnak. Érdemes azonban némi időt és energiát fektetni a konyha falainak dekorálására is, hiszen a sütés-főzés és adott esetben a családi ebédek otthonául szolgáló konyha is megérdemli a dekoratív külsőt.

A fal színe alapvetően meghatározza a helyiség hangulatát. A szürke és a fehér árnyalatok modern hatást keltenek, ezeket színes dekorációval izgalmasabbá varázsolhatjuk.

A sütés-főzés színtere is megérdemli a dekoratív külsőt Fotó: Héjj Vivien

A fehér fal mellé választhatunk például fa munkalapot, amit enyhe zöld vagy pasztell rózsaszín kiegészítőkkel tehetünk változatosabbá.

Annak érdekében, hogy a főzés során ne koszoljuk össze a falat és ne kelljen három­havonta a falfestéssel bajlódnunk, ajánlott a konyhai hátfal vagy dekorcsempe felhelyezése. Mindegyik felrakása egyszerűbb, mint a hagyományos csempézés, ráadásul az eredmény gyönyörű és a tisztítással sem kell sokáig bajlódnunk.

A falra szerelhető fűszertartó egyszerre praktikus és dekoratív kellék. Választhatunk műanyag, üveg- vagy fémtárolókat is attól függően, melyik illik a konyhánkba. Így minden fűszer ­karnyújtásnyira lesz, ­ráadásul dizájnos és funkcionális dekorációs elemek a szép sorba rendezett, felcímkézett dobozok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!