Színes is lehet a fürdőszoba fala

2020.08.15. 15:00

A természet hangulatát idézi és pozitív érzéseket sugároz a zöld falszín

Az idei év nagy trendje a fekete fürdőszoba, így aki a falak színében is szereti követni az aktuális irányzatot, az bátran választhatja a legsötétebb árnyalatot.

Héjj Vivien

Ha kicsit unjuk a klasszikus fehéret, feldobhatjuk mintákkal, színekkel is a fürdőszobát Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lakásfelújítás során elsődleges kérdés a falak színezése. Ennek eldöntése gyakran okoz fejtörést, kiváltképp ha a fürdőszobáról van szó, ugyanis ez az a helyiség, ahol sokszor nem merünk elrugaszkodni a megszokott és jól bevált fehér színtől. Megéri egy kicsit bátrabbnak lenni, ugyanis a különféle színárnyalatok a hangulatunkra is hatással vannak.

Ha a fürdőszobára és azzal együtt a vízre gondolunk, először mindenki a kék színre asszociál, hiszen ennek árnyalatai eszünkbe juttatják a vizet, a tengert, a tengerparti nyaralást és ezzel a szép emlékeket. Ez a szín nyugtatóan hat ránk, így az esti relaxálás is sokkal meghittebb környezetben telhet. Érdemes szem előtt tartani, hogy az árnyalatok hatásai eltérőek. A zöldes árnyalatok a tengert idézik, míg az erőteljesebb akva vagy türkiz színek üde hatást keltenek, ezáltal tökéletesen illenek egy modern stílusban berendezett fürdőbe. A klasszikus kék, amely idén az év színe, eleganciát és harmóniát kölcsönöz. Fürdőszobában ritkán találjuk domináns szerepben a piros színt, ennek ellenére érdemes adni neki egy esélyt. Ha jól alkalmazzuk, meleg és barátságos hangulatot kelt, emellett jó kontrasztot képez a fehér szaniterekkel. Túlzásba esni azonban nem érdemes vele, ugyanis könnyen nyomasztó hatást kelthet.

Ha kicsit unjuk a klasszikus fehéret, feldobhatjuk mintákkal, színekkel
is a fürdőszobát Illusztráció: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A természet hangulatát idézi és pozitív érzéseket sugároz a zöld szín. Ezek a színárnyalatok gondoskodnak arról, hogy a fürdőszoba a kikapcsolódás helyszínévé válhasson. Alkalmazhatjuk csupán egy-egy felületen, de akár az egész helyiséget zöld pompába öltöztethetjük. A mesterkélt és barátságtalan összhatás elkerülése érdekében alkalmazzunk minél természetesebb zöld árnyalatokat.

Az idei év egyes megállapítások szerint a fekete fürdőszoba éve, ezen belül is különösen népszerűnek mondható a matt fekete szín. Ha szeretnénk a trendek bűvöletében élni, nyugodtan fessük feketére a helyiség egyik falát, vagy válasszunk ilyen színű szanitereket. Arra mindenképp figyeljünk, hogy elegendő fény jusson a fürdőszobába, ne legyen a helyiségnek túlságosan komor és zord hatása. Ennek érdekében használjunk arany vagy fém dekorációt, melyek a feketével kombinálva rendkívül elegánsak. Az alapnak mondható fehér színről is érdemes szót ejteni, ugyanis ez a megoldás örök érvényűnek mondható a tiszta és minimalista hatásának köszönhetően. Ügyeljünk arra, hogy a kiegészítők, szaniterek ne csak fehérben pompázzanak, így elkerülhetjük a rideg, steril hatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!