érdemes odafigyelni

2020.06.28. 08:10

A gép tisztasága a ruhákra is kihat

A szűrő tisztításával javíthatjuk a mosás minőségét, valamint gépünk élettartamát is növelhetjük.

Héjj Vivien

Az elkoszolódott szűrő folyó víz alatt tisztítható Fotó: Nagy Norbert / FMH

A mosógépszűrő azon része a háztartási eszköznek, amelynek tisztítása az átlagember fejében nem biztos, hogy a heti teendők listáján szerepel. Az újabb készülékek szűrője egyben egyfajta csapdaként is üzemel, ugyanis a mosás során a ruhák zsebeiből előkerülő apróságokat összegyűjti, így megakadályozza, hogy a gép szivattyúja a kivezetőcsőbe szippantsa azokat. Ám ha ezek sokáig a szűrőben maradnak, akadályozhatják a szivattyú rendeltetésszerű működését, ami anyagi kárral járhat, és a mosás minőségét is rontja.

Az elkoszolódott szűrő folyó víz
alatt tisztítható Fotó: Nagy Norbert / FMH

A gép szűrője általában a első borítás alján található, ezt jellemzően egy kis lenyitható ablak jelzi. Vannak olyan – jellemzően felültöltős gépek – melyeknél a dobon belül találjuk meg a szerkezetet. Csavarjuk meg a szűrőt, majd emeljük ki. Ügyeljünk rá, hogy nagyobb mennyiségű víz is távozhat, ezért egy törölközőt érdemes kézközelben tartani. A tisztítási folyamat egyszerűen, folyó víz alatt elvégezhető. Ha makacs szennyeződésekre bukkanunk, akkor segítségünkre lehet egy régi fogkefe is. Ezt követően csavarjuk vissza a helyére, és máris indulhat a következő mosás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!