Az úttörő LED-szalag

2020.05.02. 15:00

Stílusos és elegáns fények

Lámpák helyett vagy pusztán csak hangulatvilágításnak is remek választás lehet a LED szalad, a modern világítástechnika úttörője.

Héjj Vivien

A bátrak színes szalaggal is feldobhatják a nappalit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A LED-szalag a lakás számos helyiségének meghatározó dekorációs eleme lehet, ám bátran kivihetjük a házon kívülre is, hiszen a teraszon éppúgy helytáll, mint a konyhában. Amellett, hogy hangulatfénynek is tökéletes, olyan helyekre is fényforrást juttathatunk vele, ahol nincsen ablak.

Az elegáns stílus kedvelőinek a hideg vagy meleg fehér árnyalatú fényfüzérek lehetnek a legideálisabbak, akik viszont egy kicsit extrémebb irányt szeretnének venni a világítástechnika terén, azoknak a színváltós darabok is megfelelőek lehetnek. Mindezek esetében sokszor nem csak színt, de a fényerősséget is szabályozhatjuk.

A nappaliban főképp dekorációs funkciót láthatnak el a LED-ek. Öntapadó mivoltjuknak köszönhetően felragaszthatjuk akár a polcok, de a tévé körül vagy a mennyezeten is jól mutat. Akár a lábon álló kanapé aljára is felragaszthatjuk, a hangulatos végeredmény garantált. A változó színű fényáradat egészen új hangulatot kölcsönöz a helyiségnek.

A bátrak színes szalaggal is feldobhatják a nappalit
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A konyhában egyszerre lehet praktikum és dekorációs elem. A konyhabútor alsó szegélyén végigfuttatva vagy a konyhasziget köré felragasztva modern és stílusos hatást érhetünk el. Ha inkább praktikus szempontok szerint használnánk, akkor akár a felső konyhaszekrény alján végigfuttatva, vagy a munkapult körül elhelyezve a hagyományos lámpákat is helyettesítheti, hiszen elegendő fényt nyújt a konyhai teendők elvégzéséhez.

A fürdőszobában főképp a praktikussága miatt alkalmazzák. A kisebb méretű helyiségek gyakran nem rendelkeznek ablakkal, így ideális választás lehet a világítástechnika ezen formája. A tükör körül körbefuttatva, vagy a fürdőszobaszekrény alján és oldalán elhelyezve kellemesen megvilágítja a teret.

A hálószobában több szempontból is jó szolgálatot tehet. Az ágy körül elhelyezve legalább annyira romantikus hangulatot kölcsönöz, mintha gyertyákat gyújtanánk, mindemellett egy hideg fehér árnyalat rendkívül modernné teszi a terem. A praktikusságról ebben a helyiségben sem szabad megfeledkezni. Aki nem szeret a sötétben bóklászni az éjszaka közepén vagy nem találja a sötét gardróbszekrény mélyén a kedvenc ruháit, annak a szekrény belsejében elhelyezett világítás a lehető legjobb választás lehet.

Természetesen nem szükséges kizárólag a lakás belső tereire szorítkoznunk, hiszen kimondottan kültéri használatra tervezett szalagokat is vásárolhatunk, melyek az időjárási viszontagságoknak is ellenállnak. A teraszt, és akár az erkélyt is megfelelően kivilágíthatunk a LED-ekkel, így a lakás ezen pontjainál sem kell a világítási módok kiépítésével bajlódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!