Különleges csempék unalom ellen

2019.09.19. 15:00

Csodálatos csempevariációkat találnak ki a lakberendező dizájnerek

A metró-majolika-mozaik csempék varázsának háromszögéből kilépve számtalan különleges lehetőség kínálkozik, ha valami egyedi, érdekes és ízléses burkolatot szeretnénk a fürdőszobába, konyhába.

S. Töttő Rita

A betonhatású csempe igazán egyedivé teszi a fürdőszobát Fotó: Shutterstock

Metrócsempe és mégsem: a méhsejtcsempék épp olyan izgalmas lehetőségeket tartogatnak, mint a már megszokott társaik, mégis ritkábban használják őket. Akár több színben, akár egy színnel és fugával vagy éppen fuga nélkül alkalmazzuk őket, igazán feldobják még a legunalmasabb panelfürdőszobát is. A legszebb, ha keverjük a mintákat: famintásat majolikamintással és „smirglis” szürkével, rozsdás bézzsel, nagyon szép hatást érhetünk el vele.

A különleges üvegmozaik-­csempék pedig olyanok, mint ha kisebb-nagyobb buborékok szorultak volna a csempébe.

A betonhatású csempe igazán egyedivé teszi a fürdőszobát Fotó: Shutterstock

Valami varázslatos hatást keltenek! Sokféle színben megtalálhatók, de a legszebb talán az azúrkék változat, amely egy konyhapult felett is épp olyan izgalmas lehet, mint a fürdőszobában egy sávban.

A piskóta alakú marokkói mintás csempék a keleti gazdagságot, gőzfürdős-vizes luxus hangulatát hozzák el a fürdőszobánkba. Ezt is keverhetjük: szépen mutatnak a falon a gazdagon díszített darabok a fehér, fekete, szürke darabokkal együtt.

Az ipari stílus kedvelői pedig mostanra rátalálhattak a betonhatású csempére, amely szürkeségével, csiszolatlan, nagy felületű, nyers stílusú lapjaival vált népszerűvé. Elsőre nem biztos, hogy mindenkinek bejön, pedig elképesztően menő enteriőrök alakíthatók ki a segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!