Laza pillanatokhoz, különféle anyagból

2018.08.18. 17:00

Függőágy: ejtőzés föld fölött, ágyban heverészve

Mi az: elhelyezhető a teraszon, vagy két fa között a kertben, netán a lakáson belül? Ez esetben a függőágyról van szó.

Bokros Judit

A függőágyban feküdni, ülni is lehet

Fotó: Pixabay.com

A nyári forróságban igen jól eshet lepihenni ebéd után egy hűvösebb, árnyékos helyen. A hagyományos ágy helyett pedig érdemes kipróbálni a függőágyat, ami egy kicsit felidézheti lelki szemeink előtt a vízpart hangulatát (hacsak nem egyébként is ott tartózkodunk, mert akkor szükségtelen a felidézés). S amúgy is jól jöhet akkor, ha valaki a szabadban kevésbé bír a földön feküdni.

A függőágyak kínálata is széles, így érdemes több félét is kipróbálni. A legegyszerűbb talán a hálós változat, ám ennek hátránya lehet, hogy a kötél, a rácsos felület elég hamar nyomhat, s akár még rá is csukódhat a használójára. Létezik nagyobb méretű, textil vagy műszálas anyagból készült függőágy, ami kényelmi szempontból megfelelőbb lehet. Ha elég széles, ebben akár ketten is kényelmesen elférhetünk, vagy egyedül több pózban lehetséges az elhelyezkedés. A műszálas hátránya lehet, hogy melegben befülledhetünk.

A merevítéses függőágy újabb élményt adhat, hiszen ez viselkedik úgymond a leginkább ágyként. A két végén található merevítő miatt feszesebb a tartása, nem csukódik rá a használójára. Viszont, könnyebben kibillenhetünk belőle, ezért itt óvatosan kell bánni a pozícióváltással.

A függőágyban feküdni, ülni is lehet
Fotó: Pixabay.com

A kifüggesztés helyét is érdemes jól megválasztani, és érdemes tudni, hogy olyan függőágy is van már, ami állványra szerelhető. Színből ugyancsak számtalan verzió létezik.

Hűs teraszon, medence mellett, szobában jöhet is a durmolás, az olvasgatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!