szép otthon

2018.02.14. 12:00

Az otthonos irodáké a jövő

A napjaink jelentős részét töltjük a munkahelyünkön, nem mindegy tehát, hogy miféle környezetben dolgozunk. Szerencsére, a munkáltatók is egyre inkább törekednek arra, hogy marasztaló környezetet teremtsenek a cég alkalmazottainak.

otthonos iroda

Egy – irodák közvetítésével foglalkozó – ingatlancég nyolcadik alkalommal hirdette meg az Év Irodája Versenyt, amelyen a napokban

18 kategóriában választottak győzteseket. Az idei versenyre ismét rekordszámú, 172 nevezés érkezett.

A díjnyertes irodák kialakítása során több esetben is újraértelmezték a teret. Nagyon izgalmas megoldások születtek – például egy korábban villamosremíznek vagy éppen gőzmalomnak helyet adó létesítményben alakítottak ki irodahelyiségeket.

A díjnyertes irodák kialakításánál a legtöbbször a tervezők teljesen újraértelmezték a teret Fotó: iroda.hu

Kalmár Zoltán, a verseny alapítója elmondta: „Nyolc évvel ezelőtt Az Év Irodája Verseny még csak egy belsőépítészeti megmérettetés volt, ma pedig már a munkáltatói márkaépítés egyik legfőbb eszközeként tekintenek rá a vállalatok.”

A jól képzett munkaerőért folytatott versenyben manapság már egyre fontosabb a cégek számára, hogy olyan érzést biztosítanak az ott dolgozóknak, mintha otthon lennének. A korszerű irodákban az emberközpontúság, a kényelem, a technológia kerül a fókuszba. A legjobb irodák tükrözik a céges kultúrát is, így ezekben nem jelent kihívást, ha valaki a gyermekével vagy házi kedvencével szeretne munkába menni. A modern irodák ezekre az esetekre is fel vannak készítve. A cégek vezetői ugyanis tudják, ha a kollégák a munkahelyükön is otthonosan érezhetik magukat, hatékonyabban tudnak dolgozni is.

Némelyik helyszínről nehéz elhinni, hogy irodának használják

Érdekesség, hogy nem „csak” a fővárosban vannak otthonos munkahelyek: versenyre érkezett több mint 170 pályázó körében és a döntősök között is jóval több vidéki városban lévő iroda volt, mint az elmúlt években bármikor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!