Ellenszer az elvándorlásra

2017.09.15. 15:12

Volner: nemzeti sorskérdés a bérek felzárkóztatása

A Jobbik parlamenti frakcióvezetője szerint Magyarország lecsúszó ország, amely fokozatosan veszít versenyképességéből és az azt szolgáló oktatás is válságban van. 

Volner János pénteken Siófokon, az ellenzéki párt képviselőcsoportjának kihelyezett ülése közben tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a negatív folyamatok megállítására, mérséklésére, visszafordítására a Jobbik a bérunióval válaszol.

Mint hozzátette: ha a bérek színvonala nem kezd emelkedni kiszámíthatóan és tartósan, egyre többen fognak elvándorolni. A frakcióvezető közölte, hogy minden hatodik magyar külföldön születik, az itthon megszülető gyerekek nagy része is elhagyja majd az országot.

Ráadásul a magyarság legképzettebb tagjai mennek el, ezért nemzeti sorskérdés a bérek felzárkóztatása – jelentette ki Volner János. Szavai szerint szó sincs arról, hogy egyik pillanatról a másikra „német munkabéreket vezetnének be”. Hozzátette: a bérunió bevezetéséhez nemzetközi szövetségeseket találtak, mert az elképzelés országhatárokon és ideológiai határokon ível át és minden kelet-európai ember érdeke.

Úgy vélte, nemzetegyesítő lépés is lenne a bérek felzárkóztatása, hiszen a Jobbik mellett a Fidesz szavazók és a baloldali emberek érdekét is szolgálná. A frakcióvezető felelőtlennek nevezett minden olyan magyar politikust, aki a béruniót nem támogatja. Példaként említette Orbán Viktort, aki elzárkózott tőle és – közlése szerint – azt mondta a parlamentben, hogy az alacsony munkabérek az ország versenyképességének alapját jelentik.

A 2018-as kampánnyal kapcsolatban elmondta: megnyugtató választ adnak majd az ország biztonságának kérdésére, mert megvédenék hazánkat az illegális bevándorlástól a határőrség visszaállításával, továbbá biztos és kiszámítható gazdaságpolitikát és élhetőbb országot ígérnek.

Volner János kérdésre elmondta, még nagyobb biztonság lesz, ha kormányra kerülnek, hiszen legális migránsokat sem fognak befogadni, a letelepedési államkötvény bizniszt is megszüntetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában