Irányadó hozzáállás

2018.08.16. 09:01

Világtörténelmi jelentőségű politikus válhat Orbán Viktorból

Szókimondóan konzervatív célokat vázol fel annak érdekében, hogy megvédje a keresztény életmódot, és visszaszorítsa a muszlim befolyást. Arra bátorította a lengyel, osztrák, olasz és német választókat, hogy mondjanak nemet az ellenőrizetlen bevándorlásra – írta az amerikai történész a The Washington Times című lapban.

Forrás: mti

Orbán Viktor előrelátó politikus, aki azzal szerzett támogatói többséget, hogy a korlátlan muszlim bevándorlás ellen érvelt, szembeszállt Merkellel, és egy tradíciókra épülő, keresztény Európa képét vázolta fel – idézte a TV2 Tények című műsora az Orbán Viktort jellemző amerikai történészt.

Daniel Pipes az európai folyamatokat vizsgálva kiválasztotta a tíz legfontosabb politikust,

és arra a következtetésre jutott, hogy Orbán Viktor Európa vezetőjévé válhat.

A magyar miniszterelnök többek között olyan politikusokat előzött meg nála, mint Matteo Salvini olasz belügyminiszter, vagy Horst Seehofer német belügyminiszter.

Pipes arra az álláspontra helyezkedett, hogy Európa legnagyobb problémája ma a migráció és az iszlamizáció. „Orbán Viktor ezt előre látta, és hozzáállásával befolyásolta a többi tagállamot is, hogy lépjenek fel a migráció ellen” – mondta a történész.

A 888.hu is idézte Pipes-t, aki azt is elmondta: „a nyugatiak, és főleg a sajtójuk hajthatatlanul bírálják a magyar kormányfő politikáját, egyes bírálatok ugyanakkor túlzóak és igazságtalanok.” Mint írják, Pipes meg is említi, hogy Magyarországon az antiszemita indíttatású incidensek száma radikálisan csökkent,

Európában hazánk a legbiztonságosabb hely a vallásukat aktívan gyakorló zsidók számára.

A történész arra is kitért, hogy a Soros-kampány sem nevezhető antiszemitának. A kontinensen pedig a budapesti kormánynak vannak a legjobb kapcsolatai Izraellel – áll a portál cikkében.

A Pipes által összeállított lista a következő:

10. Siv Jensen – Norvégia,

9. Christoph Blocher – Svájc,

8. Robert Fico – Szlovákia,

7. Milos Zeman – Csehország,

6. Markus Söder – Bajorország,

5. Heinz-Christian Strache – Ausztria,

4. Horst Seehofer – Bajorország, Németország,

3. Matteo Salvini – Olaszország,

2. Jaroslaw Kaczynski – Lengyelország,

1. Orbán Viktor – Magyarország.

A teljes adás itt megtekinthető:

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az Országház Kupolacsarnokában 2018. május 16-án.

Forrás: MTI / Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában