Reformáció 500

2017.10.22. 17:13

Varga Mihály: nemzeti létünk elválaszthatatlan a reformációtól

A legfontosabb kérdés nem változott: magyarként akarunk megmaradni Európában – mondta a nemzetgazdasági miniszter vasárnap Budapesten, a Reformáció emlékforrás átadásán.

Ahogy a magyarság múltja, úgy jövője sem választható el a reformációtól, hiszen a jövőben „éppen úgy szükségünk lesz a protestáns szellem cselekvő erejére, ahogyan az elmúlt századok folyamán bármikor”.

A mai ember feladata megszólaltatni az 500 évvel ezelőtt kezdődött reformáció örökségét, és megmutatni a megújulásban és a hagyományok megőrzésében rejlő erőt. Ez a munka pedig közös gondolkodást, tervezést és cselekvést igényel – mondta.

A miniszter szerint „a reformáció most is a jövőbe vezető úton szólít meg bennünket: a hit megtartására, munkára és magyarságunk szeretetére hív”. Hozzátette: meggyőződése szerint „Magyarországon egyre jobban meg tudunk felelni ennek a feladatnak”, egyre több forrás jut a hitélet megőrzését és támogatását szolgáló kezdeményezésekre.

Mindez pedig annak köszönhető, hogy „az elmúlt években mertük saját értékeink alapján átalakítani életünket és gazdaságunkat. Így ma már több jut a családokra, többet tudunk a helyi közösségek támogatására és a magyar hitélet segítésére fordítani” – fogalmazott Varga Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában