nem tágítanak

2021.10.13. 20:22

Varga Judit: folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás

A kormány kitart amellett, hogy megvédi az országot a migrációtól, és amellett is, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló, egyre agresszívabb szexuális propagandát.

Folytatódik a brüsszeli nyomásgyakorlás; a LIBE-bizottság látogatása után a brüsszeli bürokrácia Magyarországra küldi Didier Reynders jogérvényesülésért felelős biztost – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Mint írta: „nem tágítanak, Brüsszel továbbra sem képes elfogadni, hogy nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az iskoláinkba és óvodáinkba.

2015 óta folyamatosan nyomást próbálnak helyezni Magyarországra, mert megállítottuk az illegális bevándorlást, most pedig a gyermekvédelmi törvény elfogadása miatt támadják hazánkat.”

Úgy fogalmazott, „Reynders biztos állítólag a jogállamisági párbeszéd szakmai folytatása érdekében tenne látogatást Magyarországon, éppenséggel kampányidőszakban és véletlenül sem azért, hogy beavatkozzon a választásokba”.

Azonban a párbeszéd szakmai hitelességének visszaállításához három lépést haladéktalanul meg kell tennie Brüsszelnek – tette hozzá.

„Vonják vissza azokat a kötelezettségszegési eljárásokat, amelyeket a migrációs válság kezelése kapcsán hazánkkal szemben indítottak. Hiszen ugyanezekért a lépésekért ma már más tagállamokat támogatnak. Vonják vissza a Sargentini-jelentés azon ítéleteit, amelyeket a migrációs válság kezelése kapcsán hazánkkal szemben hoztak. Hiszen ugyanezeket a lépéseket a gyakorlatban már más tagországok is alkalmazzák. Vonják vissza a gyermekvédelmi törvény ügyében indított kötelezettségi eljárást és fejezzék be a zsarolást!”

- szólított fel Varga Judit.

Kiemelte,

a kormány kitart amellett, hogy megvédi az országot a migrációtól, és amellett is, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló, egyre agresszívabb szexuális propagandát.

„Ezekben a kérdésekben a nemzeti konzultáció is megerősített minket, ezért készen állunk minden további vitára” – írta a Facebook-oldalán a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában