érthetetlen ítélet

2020.05.15. 14:57

Varga Judit: a magyar kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak

Az Európai Bíróság tegnapi döntése a tranzitzóna kapcsán azt jelenti, hogy ismételten kötelezni akarják Magyarországot a bevándorlók ellenőrzés nélküli beengedésére és befogadására – írta Varga Judit a közösségi oldalán.

Ez elfogadhatatlan és ellentétes a magyar Alaptörvénnyel, ezért e jogi helyzetet és következményeit a kormány alkotmányossági szempontból is megvizsgálja – részletezte az igazságügyi miniszter.

Érthetetlen, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Európai Unió Bírósága egymásnak ellentmondó ítéletet hozott egy, az Európa határainak megvédése és jövője szempontjából kiemelkedően fontos kérdésben.

Emlékezetes, hogy tavaly november 21-én Strasbourgban kimondásra került, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem minősül őrizetnek, hiszen a tranzitzóna Szerbia felé bármikor elhagyható – idézte fel Varga Judit.

A magyar kormány nem enged a nyomásgyakorlásnak és továbbra is a magyar polgároktól kapott egyértelmű felhatalmazás szerint jár el a kérdésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában