Ország-világ

2020.11.18. 08:06

Varga Judit: a jogállamiság leépítéséről szőtt narratíva álságos és hamis (videó)

A BBC hírcsatorna Hard Talk című adásának volt vendége kedden az igazságügyi miniszter, aki a jogállamiság magyar- és lengyelországi leépítéséről szóló brüsszeli narratíva álságos és hamis voltára figyelmeztetett.

Forrás: Facebook / Varga Judit közösségi oldala

Fotó: Grazmel-Photography

Varga Judit a közösségi oldalán közzétett kommentárjában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy „Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta”. Ugyanakkor hozzátette, örül annak, hogy „az interjú segítségével sok európai barátunk számára nyilvánvalóvá vált, hogy a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis”.

Az angol nyelvű interjút magyar felirattal itt tudja megtekinteni:

Posztjában azt írja:

  • Ebben az interjúban is gyorsan kiderült: a magyar ellenzék hathatós segítségével felépített, hazánk ellen a nyugati sajtóban zajló, összehangolt dezinformációs kampány könnyedén kidurran, ha az ember jogi érvekkel és szikár tényekkel felel a vádaskodásra.
  • Bármilyen hangerőn kiabálják is, bármennyiszer ismétlik is el, hogy Magyarország és Lengyelország akadályozta meg a történelmi megállapodást, a valóság ezzel szemben az, hogy azoké a morális felelősség, akik az uniós szerződéseket megkerülve, ideológiai okokból át akarják írni a 28 uniós állam- és kormányfő egyhangú júliusi megállapodását.
  • Legyen mindenki számára világos, Magyarország nem zsarolható.
  • Amint visszatérünk a korábban egyhangúlag elfogadott megállapodáshoz, vagy egy ideológiai zsarolástól mentes és az uniós szerződéseknek megfelelő szöveg kerül újra a tárgyaló asztalra, Magyarország elsőként fogja azt elfogadni.
  • Addig is mindent megteszünk, hogy Magyarország és a magyar emberek hangja egyre hangosabban hallatszon Európa-szerte, mert hisszük, hogy erre a tiszta, őszinte hangra rég nem volt akkora szüksége az öreg kontinensnek, mint napjainkban.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában